Παρουσιάστηκε η πρώτη διαδικτυακή ηλεκτρονική πύλη διαμεσολάβησης

Την πρώτη Διαδικτυακή Ηλεκτρονική Πύλη Διαμεσολάβησης www.mediatein.gr που δημιουργήθηκε από το Ινστιτούτο Διαιτησίας και Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών (Ι.Δ.Ε.Μ.Ε.Δ.) του ΕΒΕΑ, με σκοπό την εξυπηρέτηση των 900.000 επιχειρήσεων μελών των 59 Επιμελητηρίων της χώρας, παρουσίασε στον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κώστα Τσιάρα ο Πρόεδρος της ΚΕΕΕ και του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε, την προηγούμενη εβδομάδα, στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ο κ. Μίχαλος, είχε την ευκαιρία να αναπτύξει στον κ. Υπουργό τις συντονισμένες πρωτοβουλίες και δράσεις που ο Επιμελητηριακός κόσμος έχει επί χρόνια εκπονήσει και εξέφρασε τη δέσμευσή του ότι θα υποστηρίξουν την καταλυτική νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης για το θεσμό της Διαμεσολάβησης, στο πλαίσιο και της πλήρους εφαρμογής του Ν.4640/2019 για τη Διαμεσολάβηση σε αστικές και εμπορικές υποθέσεις από τις 15 Μαρτίου.

Ο κ. Μίχαλος επεσήμανε στον κ. Υπουργό ότι έχουν χαρτογραφηθεί οι παράμετροι που ο νέος νόμος εισάγει και δημιουργήθηκε το www.mediatein.gr ένα καινοτόμο χρηστικό εργαλείο που συνεπικουρεί τους Διαμεσολαβητές στο έργο τους, συνδράμει το νομικό κόσμο με πρακτικές λύσεις και παρέχει ευελιξία και αμεσότητα στις επιχειρήσεις και τους πολίτες.

Λεπτομερής ενημέρωση του κ. Τσιάρα για τη Διαδικτυακή Ηλεκτρονική Πύλη Διαμεσολάβησης www.mediatein.gr , έγινε από τη γενική γραμματέα του ΙΔΕΜΕΔ, κ. Αλεξία Κουκκουλλή, Δικηγόρο, Διαμεσολαβητή και Εκπαιδεύτρια Διαμεσολαβητών, με την επισήμανση ότι μέσω της ηλεκτρονικής πύλης θα δίδεται η δυνατότητα διεξαγωγής της Υποχρεωτικής Αρχικής Συνεδρίας, και όχι μόνο, μέσω τηλεδιάσκεψης από ηλεκτρονικό υπολογιστή αλλά και από συσκευές κινητών τηλεφώνων, θα παρέχεται η ευελιξία στην ανεύρεση διαμεσολαβητή αλλά και η ευκαιρία στους διαπιστευμένους διαμεσολαβητές να παρουσιάσουν συγκεντρωτικά και αναλυτικά τις δεξιότητές τους και τις θέσεις τους.

Τέλος ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ και του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος ανέφερε στον υπουργό Δικαιοσύνης ότι παγκόσμια, τα Επιμελητήρια είναι ο κύριος πυλώνας διεξαγωγής των εναλλακτικών μεθόδων επίλυσης διαφορών και στη χώρα μας επί πολλά έτη αλλά και μέσω του Ι.Δ.Ε.Μ.Ε.Δ. έχουν γίνει σταθερά και ουσιαστικά βήματα για την εδραίωσή τους.

Από την πλευρά του ο κ. Υπουργός ανέφερε ότι θεωρεί τα Επιμελητήρια πολύτιμο αρωγό και αξιόπιστο πυλώνα στήριξης στην νέα πραγματικότητα που εισάγεται στον τομέα της Δικαιοσύνης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ