Ντόκος στον Realfm: Η παραίτησή μου στη διάθεση του Πρωθυπουργού

Για προσωπική άποψη από κεκτημένη ταχύτητα, καθώς επίσης για ένα υποθετικό και άκαιρο σενάριο έκανε λόγο ο Θάνος Ντόκος, δίνοντας διευκρινίσεις αναφορικά με τη δήλωσή του περί συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο. Μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή «Τεντιμπόηδες», ο αναπληρωτής σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Πρωθυπουργού σημείωσε ότι η «παραίτησή του είναι στη διάθεση του Πρωθυπουργού».

«Είναι προσωπική άποψη, αν θέλετε κεκτημένη ταχύτητα αν και πλέον θα έπρεπε να έχω συνειδητοποιήσει ότι δεν εκφράζω προσωπικές απόψεις αλλά μετά από 20 χρόνια που εξέφραζα τον εαυτό μου. Χρησιμοποίησα ένα υποθετικό παράδειγμα για να πω κάτι απλό και αυτονόητο: ότι αν η Τουρκία αλλάξει συμπεριφορά μπορούμε να γίνουμε φυσιολογικοί γείτονες και κάτι που θα συζητούσαμε. Είναι άκαιρο και κακώς χρησιμοποίησα το συγκεκριμένο σενάριο γιατί ούτε η Τουρκία φαίνεται διατεθειμένη να αλλάξει συμπεριφορά και να πάμε σε μία ομαλοποίηση των σχέσεων ούτε έχει ανακαλυφθεί τίποτα για να κάνουμε συζήτηση πως θα το μοιράσουμε, ούτε η Τουρκία δείχνει τη διάθεση να γίνουμε φυσιολογικοί γείτονες», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ντόκος στην εκπομπή του Άκη Παυλόπουλου και Μάνου Νιφλή. 

« Η παραίτηση είναι πάντοτε στη διάθεση του Πρωθυπουργού. Το λάθος μου είναι ότι άνοιξα ένα ζήτημα άκαιρο, καθαρά υποθετικό σε μία στιγμή που έχουμε πάρα πολλά ζητήματα τα οποία είναι καυτά και τρέχουν. Δεν είχα την ευκαιρία να μιλήσω με τον Πρωθυπουργό γιατί απουσιάζει στη Σαουδική Αραβία, αν θεωρηθεί ότι δημιούργησα πρόβλημα, η παραίτηση είναι δεδομένη», πρόσθεσε.

«Πάμε στη Χάγη με μία λογική ατζέντα θεμάτων και προφανώς όχι με όλο αυτό το κατεβατό που η Τουρκία έχει θέσει στο τραπέζι εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Η θέση διαδοχικών ελληνικών κυβερνήσεων εδώ και πολλά χρόνια είναι ότι θα συμφωνήσουμε ποια είναι η ατζέντα και θα πάμε στη Χάγη και θα κριθούν τα ζητήματα με βάση τις διατάξεις του διεθνούς δικαίου και μετά κουβεντιάζουμε ό,τι άλλο. Είναι κάτι που δεν μπορεί να το αποφασίσει και να το σηκώσει μία μόνο κυβέρνηση. Η συζήτηση για προσφυγή στη Χάγη θα αργήσει πολύ, έχουμε να διαχειριστούμε πολύ πιο άμεσα, καθημερινά ζητήματα με την Τουρκία», τόνισε ο αναπληρωτής σύμβουλος ασφάλειας του Πρωθυπουργού.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ