Ψηφίστηκε με 156 “ναι” η τροπολογία για το ποδόσφαιρο – “Γρίφος” η απουσία Σαμαρά

Δεκτή κατά πλειοψηφία έγινε η τροπολογία της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού για την πολυϊδιοκτησία στο ποδόσφαιρο, έπειτα από αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας που υπέβαλαν 15 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, ψήφισαν 246 βουλευτές. Από αυτούς “ναι” ψήφισαν 156 και “όχι” 90. Εκτός από τους βουλευτές που βρίσκονταν σε κοινοβουλευτική αποστολή και ψήφισαν μέσω επιστολικής ψήφου, απουσίαζαν ο βουλευτής της ΝΔ Γ. Βαγιωνάς και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ι. Μουζάλας. Σ. Ελευθεριάδου, Σ. Φάμελος, Τρ. Αλεξιάδης, Σ. Βαρδάκης, Στ. Αραχωβίτης και Έφη Αχτσιόγλου. Ο κ. Βαγιωνάς έστειλε επιστολή με την οποία δήλωνε ότι, εάν παρευρισκόταν στην ψηφοφορία, θα ψήφιζε υπέρ της τροπολογίας ενώ οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα την καταψήφιζαν. Απών ήταν και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Από την ψηφοφορία απουσίαζαν τελικά και οι βουλευτές του ΜέΡΑ25. Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του κόμματος Φωτεινή Μπακαδήμα εξήγησε την αποχή αυτή δηλώνοντας ότι «οι ολιγάρχες χρησιμοποιούν χρόνια τώρα τις ομάδες για να ασκούν πιέσεις στην εκτελεστική εξουσία μέσω των οπαδικων στρατών». Είπε ότι «κανείς δεν δικαιούται να μετατρέπει το Κοινοβούλιο σε ποδοσφαιρική αρένα, εγκλωβίζοντας το νομοθετικό σώμα μέσα στη διαμάχη αντίπαλων ολιγαρχών».

Με την τροπολογία, η οποία εντάχθηκε στο νομοσχέδιο για το επίδομα γέννησης, περιλαμβάνει αλλαγές στις ποινές που προβλέπονται για ομάδες όπως ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη μετά την εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Συγκεκριμένα, με την τροπολογία προβλέπεται ότι «αντί της αποβολής της οικείας ομάδας από το πρωτάθλημα, επιβάλλεται η ποινή της αφαίρεσης πέντε έως δέκα βαθμούς από το τρέχον ή από το επόμενο επαγγελματικό πρωτάθλημα, στο οποίο συμμετέχει, αναλόγως της βαρύτητας της παράβασης».

Γιατί απουσίαζε ο Σαμαράς

Από την ονομαστική ψηφοφορία επί της τροπολογίας για το ποδόσφαιρο απουσίαζε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος όμως δεν έστειλε και επιστολή για να δηλώσει πρόθεση ψήφου.

Ο κ. Σαμαράς έχει επιστρέψει από το ταξίδι του στις ΗΠΑ και βρίσκεται στην Αθήνα, ωστόσο, παρότι από το Μέγαρο Μαξίμου είχε σταλεί αυστηρό μήνυμα κομματικής πειθαρχίας προς όλους, ο πρώην πρωθυπουργός έλειπε από τη Βουλή.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν είχαν ενημερώσει για την απουσία του την Κ.Ο. της ΝΔ, με αποτέλεσμα να προκαλούνται εύλογες απορίες.

Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ.Σαμαράς αντιμετώπιζε πρόβλημα με το μάτι του, ωστόσο μένει να επιβεβαιωθεί αν αυτό ισχύει.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο Γιώργος Λυκουρέτζος στο κεντρικό δελτίο του Realfm 97,8, στενοί συνεργάτες του πρώην Πρωθυπουργού δήλωσαν παντελή άγνοια για τον λόγο απουσίας του από την ονομαστική ψηφοφορία και ανέφεραν ότι έχουν να του μιλήσουν από την Παρασκευή, από όταν δηλαδή επέστρεψε από το ταξίδι του στις ΗΠΑ. Πάντως, στενός συνεργάτης του διέψευσε τα περί ασθένειας λέγοντας ότι αν ήταν στο νοσοκομείο σίγουρα θα το γνώριζε. 

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην πρωθυπουργός απουσίαζε και στην ψηφοφορία για την εκλογή της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, έχοντας ενημερώσει πάντως εκ των προτέρων ότι θα βρίσκεται στο εξωτερικό με την οικογένειά του. 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ