Ο Αλέξης Τσίπρας για τον Χριστιανισμό και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο – ΒΙΝΤΕΟ

Την άποψή του για τη θρησκεία διατύπωσε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου και στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω», σημειώνοντας πως επέλεξε -μεταξύ άλλων- να ορκιστεί ως Πρωθυπουργός με πολιτικό όρκο γιατί «δεν θα μπορούσα ποτέ να υποκριθώ ότι είμαι ένας άλλος».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για την «ατυχία» -όπως τη χαρακτήρισε- να μην πιστεύει ότι μετά τη ζωή «υπάρχει κάτι άλλο», αλλά υπογράμμισε ότι πιστεύει στη δύναμη που έχει η πίστη των ανθρώπων και ότι σέβεται απόλυτα τη θρησκεία, την Ορθοδοξία, την Εκκλησία και τους θρησκευόμενους ανθρώπους.

Υποστήριξε, επίσης, ότι ο Χριστιανισμός έχει πολλά κοινά στοιχεία «με τη δική μας κοσμοαντίληψη, τη Σοσιαλιστική αντίληψη, που βασίζεται στον πυρήνα της Δικαιοσύνης και της αγάπης προς τον άνθρωπο, με μία ευρεία έννοια».

Ερωτηθείς για τη σχέση του με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για μία αληθινή σχέση και συμπλήρωσε: «τον εκτιμώ πάρα πολύ, τον αγαπώ. Πιστεύω ότι κι αυτός έχει θετικά αισθήματα για εμένα, που βασίζονται στην ειλικρίνεια και στην κοινή αντίληψη για ορισμένα πράγματα ότι οι σχέσεις Εκκλησίας-Κράτους πρέπει να προχωρήσουν σε ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις μέσα από το διάλογο». Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ