Ο Μητσοτάκης για την Σακελλαροπούλου, τον Παυλόπουλο και την κριτική Τσίπρα – ΒΙΝΤΕΟ

“Η κ. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου είναι πολιτική επιλογή”, υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνοντας λόγο για έναν άνθρωπο με ευρύ πνεύμα, που “έχει όλα τα εχέγγυα για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο εξωτερικό. Είναι ένα σύμβολο της νέας εποχής”.

Όπως τόνισε, “δεν επέλεξα μόνο γιατί είναι γυναίκα, αλλά και για το ότι είναι γυναίκα” και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ευρεία συναίνεση γύρω από την υποψηφιότητά της.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Alpha, ο Πρωθυπουργός απάντησε και στην κριτική του Αλέξη Τσίπρα σχετικά με την ονοματολογία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, λέγοντας πως “δεν διέσυρα κανέναν θεσμό” και είπε για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ πως “θα ήταν πιο γενναίο και τολμηρό να αναγνωρίσει το γεγονός ότι επιλέγεται ένα πρόσωπο το οποίο μπορεί τελικά να συγκεντρώσει μία ευρεία πλειοψηφία και να αφήσει ενδεχομένως την κριτική για μία άλλη ευκαιρία, αλλά αυτό αφορά τον ίδιο και όχι εμένα”.

Αναφερόμενος στον Προκόπη Παυλόπουλο, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως τον τιμά και τον σέβεται και τον χαρακτήρισε ως έναν καλό Πρόεδρο, όμως, είπε ότι έπρεπε να επιλέξει ένα πρόσωπο. Απαντώντας σε ερώτηση γιατί δεν ψήφισε τον κ. Παυλόπουλο το 2015, τόνισε πως “δεν έχω κανένα λόγο να πω πως διέπραξα ένα σφάλμα εκείνη την εποχή με βάση τα όσα ήξερα. Το 2020 δεν είναι το 2015. Ούτε βρίσκομαι στην ίδια θέση, ούτε η ΝΔ του 2020 είναι η ίδια του 2015”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ