Μετρό: Κόντρα του υφυπουργού Μεταφορών και του προέδρου εργαζομένων για τη στάση εργασίας – ΒΙΝΤΕΟ

Κόντρα ξέσπασε στον αέρα της εκπομπής “Καλημέρα Ελλάδα” μεταξύ του υφυπουργού Μεταφορών, Γιάννη Κεφαλογιάννη και του προέδρου των εργαζομένων του Μετρό, Σπύρου Ρεβύθη.

Η αντιπαράθεση συνεχίζεται για τη χθεσινή στάση εργασίας των εργαζομένων στο Μετρό, η οποία προκάλεσε κυκλοφοριακό χάος στο λεκανοπέδιο.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων του Μετρό, κ.Ρεβύθης, δήλωσε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ότι, η απόφαση βγήκε στις 14:00 και η στάση εργασίας ανακοινώθηκε στις 14:30.

Η στάση εργασίας, σημειώνεται, έγινε λόγω της μετακίνησης περίπου 21 ατόμων στα εκδοτήρια από τα οποία είχαν απομακρυνθεί όταν είχαν κλείσει και πλέον αποφασίστηκε η επαναλειτουργία τους στους κεντρικούς, τουλάχιστον, σταθμό.

Ο υφυπουργός Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης, μιλώντας επίσης στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» χαρακτήρισε «απρόσμενη» την απόφαση, αφού όπως είπε, «όλο το προηγούμενο διάστημα είχαμε καλή επικοινωνία με τους εργαζομένους» και σημείωσε πως «η απόφαση για τη στάση εργασίας ελήφθη από συνδικαλιστική μειοψηφία».

«Μόλις το 5% των εργαζομένων και το 2% της πρωινής βάρδιας συμμετείχαν στη χθεσινή στάση εργασίας», συμπλήρωσε σχετικά.

Ο υφυπουργός υπερασπίστηκε την απόφαση να μεταφερθούν στα εκδοτήρια οι εργαζόμενοι και παραδέχθηκε ότι υπάρχουν ελλείψεις σε ειδικότητες όπως μηχανοδηγοί και μεγάλος αριθμός διοικητικών υπαλλήλων.

«Θα αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα με συντονισμένο τρόπο, όμως μέχρι να βγει η προκήρυξη θα περάσει χρόνος», διευκρίνισε.

Αναφορικά, τέλος, με την προαναγγελία του Πρωθυπουργού για προσωπικό ασφαλείας σε μελλοντικές απεργίες, ο Γ.Κεφαλογιάννης είπε ότι «υπάρχει και τώρα προσωπικό ασφαλείας, αυτό που είπε ο Πρωθυπουργός και επεξεργαζόμαστε είναι να υπάρχει έστω τις ώρες αιχμής προσωπικό ασφαλείας που να εξυπηρετεί το κοινό».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ