Μητσοτάκης για μεταναστευτικό: Υπάρχει μεγαλύτερη κατανόηση από τους Ευρωπαίους, αλλά όχι όση στήριξη θα θέλαμε

Πολύ θετικό χαρακτήρισε o Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκηςτο γεγονός ότι επιτυγχάνεται μια συμφωνία για το Brexit μετά τη σύνοδο Κορυφής. Όπως είπε, υπήρξε όπως είπε ανακούφιση αλλά και θλίψη, ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι θα επικυρωθεί η συμφωνία από το Βρετανικό Κοινοβούλιο.Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνη καταδίκη της τουρκικής επέμβασης στη Συρία και ζήτησε άμεση κατάπαυση του πυρός λαμβάνοντας υπόψη και τη συμφωνία με τις ΗΠΑ. Ακόμη, σημείωσε έπειτα μετά από επιμονή της ελληνικής πλευράς υιοθετήθηκε στο κείμενο των συμπερασμάτων η θέση ότι η ΕΕ θα πρέπει να στηρίζει την Ελλάδα για τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών.Ομόφωνα οι Ευρωπαίοι καταδίκασαν την παράνομη δραστηριότητα της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ και υιοθέτησαν τις αποφάσεις των υπουργών Εξωτερικών για κυρώσεις, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. Για το μεταναστευτικό

Κινηθήκαμε με σχέδιο στο μεταναστευτικό και προχωρά το σχέδιο αποσυμφόρησης των νησιών, υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός στις δηλώσεις του μετά τη Σύνοδο Κορυφής. Δεν υπάρχει κανείς Έλληνας που θα περίμενε να λύσουμε αυτό το πρόβλημα που ξεπερνά την Ελλάδα σε τρεις μήνες, είπε ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι χρειάζεται να δείξουμε ανθρώπινο πρόσωπο και ταυτόχρονα μεγαλύτερη συνέπεια στη φύλαξη των συνόρων.Υπάρχει μεγαλύτερη κατανόηση για την Ελλάδα από τους Ευρωπαίους για το θέμα αλλά δεν υπάρχει όση στήριξη θα ήθελα. Το ζήτημα είναι να μειώσουμε τις ροές και να στείλουμε το μήνυμα ότι οι οικονομικοί μετανάστες θα επιστρέφουν και δεν αξίζει να πληρώσουν τους διακινητές γιατί θα χάσουν, ανέφερε ακόμη ο κ. Μητσοτάκης και σημείωσε ότι το plan b θα ήταν ένα τολμηρό σχέδιο για μετακίνηση των προσφύγων και μεταναστών στην ΕΕ.

Λανθασμένη η απόφαση των ΗΠΑ να αποχωρήσουν από την ΣυρίαΛανθασμένη χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός την απόφαση των ΗΠΑ να αποχωρήσουν από την Συρία, σημειώνοντας πως αυτό φαίνεται από το ποιοι είναι κερδισμένοι.Τόνισε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, πως η παρουσία των ΗΠΑ στην Ανατολική Μεσόγειο και η στρατηγική σχέση με την Ελλάδα δεν τίθεται εν αμφιβόλω.

Για τον προϋπολογισμό της Ε.Ε. Οποιαδήποτε υποχώρηση στον προϋπολογισμό της ΕΕ θα οδηγήσει σε εκπτώσεις σε φιλόδοξες πολιτικές όπως τόνισε η πλειοψηφία των κρατών μελών στη Σύνοδο, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.Τόνισε ότι η ατζέντα της Κομισιόν για μεταναστευτική πολιτική, ασφάλεια και κλιματική αλλαγή είναι φιλόδοξη.Δεν μπορούμε να δεχθούμε μείωση των πόρων για τους δύο βασικούς πυλώνες, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ