Πλακιωτάκης: Φυλάμε τα θαλάσσια σύνορα και τις ανθρώπινες ζωές στην θάλασσα – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Την διαβεβαίωση ότι εντείνονται οι προσπάθειες για την φύλαξη των θαλασσίων συνόρων της χώρας, καθώς και της ανθρώπινης ζωής στην θάλασσα, εξέφρασε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος βρέθηκε στη Χίο το πρωί της Τετάρτης προκειμένου να παρακολουθήσει την κοινή άσκηση έρευνας και διάσωσης που διεξάγεται στη Νότια Χίο από το Λιμενικό Σώμα, τη Frontex και την Πολεμική Αεροπορία.

Στις δηλώσεις του ο κ. Πλακιωτάκης τόνισε ότι «εντείνουμε την προσπάθεια φύλαξης των θαλασσίων συνόρων της πατρίδας μας, όπως επίσης και της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα».

Παράλληλα, επισήμανε πως «οι αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ ήδη υλοποιούνται, ήδη το Λιμενικό Σώμα έχει ενισχυθεί και σε προσωπικό και σε μέσα. Σε συνεργασία με τις Ένοπλες Δυνάμεις δημιουργούμε ένα δίχτυ προστασίας των θαλασσίων συνόρων της πατρίδας μας και βέβαια, σε συνεργασία και με την Ευρωπαϊκή Ένωση πιέζουμε τη γείτονα χώρα ώστε να εφαρμοστεί η κοινή συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας που έχει υπογράψει».

Τέλος, ο υπουργός Ναυτιλίας «έδωσε τα συγχαρητήριά του στις γυναίκες και τους άνδρες του Λιμενικού, που «υπερβάλλουν εαυτόν καθημερινά, φυλάσσοντας τα θαλάσσια σύνορα της πατρίδας μας, σώζοντας χιλιάδες ζωές».

Δείτε το βίντεο:

Πηγή:astraparis.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ