Βόζεμπεργκ στον Realfm 97,8 για Ερντογάν: Ιδιαίτερα αισιόδοξοι με έναν τόσο απρόβλεπτο και εξαιρετικά επιθετικό ηγέτη δεν μπορούμε να είμαστε

“Το ότι πρέπει να συνομιλούμε με τον κ. Ερντογάν είναι αναγκαίο στα πλαίσια των διπλωματικών σχέσεων. Ιδιαίτερα αισιόδοξοι με έναν τόσο απρόβλεπτο και εξαιρετικά επιθετικό ηγέτη δεν μπορούμε να είμαστε. Παρά ταύτα αυτό που ελπίζουμε είναι από ένα σημείο και μετά να υπάρξει μια ελάχιστη συναίνεση στη διαχείριση του προσφυγικού, διότι δεν μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι ότι θα αλλάξει ξαφνικά η Τουρκία, η οποία είναι μια ανθεωρητική δύναμη πολιτική ως προς τη διεκδίκηση της συμμετοχής της ισότιμα στο ενεργειακό τοπίο, ως προς την παραβίαση της συνθήκης της Λωζάνης και των διεθνών συνθηκών ως προς την απομάκρυνση της από την διεκδίκηση εδαφικών ακεραιοτήτων που αφορούν είτε στην Κύπρο είτε στην Ελλάδα. Αυτό μπορεί να χτιστεί πολύ μακροπρόθεσμα κατά την άποψή μου” δήλωσε στον Realfm 97,8, η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Ελίζα Βόζεμπεργκ.

Μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου και τον Αντώνη Δελλατόλα, είπε για την Thomas Cook ότι “ίσως γίνει ντόμινο και το απευχόμαστε, αλλά αν γίνει ντόμινο δεν θα μπορούν να το καλύψουν, όσο κι αν λέει η Βρετανία ότι ένα μέρος μπορεί να το καλύψει. Στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητάω άμεση εκτίμηση του αντίκτυπου που μπορεί να έχει για το γεγονός ότι θίγεται η ευρωπαϊκή ανταγωνιστικότητα στον τουρισμό και τι μπορεί να κάνει η Επιτροπή για την ελαχιστοποίηση των ζημιών στη χώρα μας”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ