Η Ε. Ράικου αποκάλυψε τον «Ρασπούτιν»

Της Άννας Κανδύλη

Τυχόν ποινικές ευθύνες του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου με βάση τα όσα κατέθεσε σε βάρος του η πρώην Εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς, Ελένη Ράικου, αλλά και τα όσα αναφέρει στα υπομνήματα και την κατάθεσή του ο κεντρικός τραπεζίτης, Γιάννης Στουρνάρας, θα αναζητήσει η Βουλή.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Λάμπρος Σοφουλάκης, που μαζί με τον συνάδελφό του Ευάγγελο Ζαχαρή διενεργούν την ποινική προκαταρκτική έρευνα για τις καταγγελλόμενες παρεμβάσεις στην υπόθεση Novartis, διαβίβασε σήμερα μέσω του υπουργείου Δικαιοσύνης τις καταθέσεις, τα υπομνήματα και τα έγγραφα που προσκόμισαν χθες οι δύο μάρτυρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Ράικου φέρεται να κατονόμασε ευθέως τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης ως το πρόσωπο εκείνο, που επιχειρούσε να παρέμβει στο έργο της. Πρόκειται για μία αναφορά με ιδιαίτερη βαρύτητα, καθώς είναι η πρώτη φορά που ο κ. Παπαγγελόπουλος συνδέεται με παρεμβάσεις από έναν λειτουργό της Δικαιοσύνης.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώην εισαγγελέας κατά της διαφθοράς παραιτήθηκε από τη θέση της τον Μάρτιο του 2017 καταγγέλλοντας παρεμβάσεις στο έργο της με αιχμή την υπόθεση της Novartis, ενώ μέσω κύκλων της τον Οκτώβριο του 2018 έγινε για πρώτη φορά αναφορά στον Ρασπούτιν, ο οποίος «εκμεταλλευόμενος την πολιτική του ισχύ, με ύφος “νταβατζή”», υπέδειξε «πως πρέπει να διεκπεραιωθούν συγκεκριμένες κρίσιμες υποθέσεις».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ