Μέρκελ για μεταναστευτικό: Είμαστε μακριά από μια βιώσιμη λύση – Αλλαγές στο νομικό πλαίσιο για το άσυλο προανήγγειλε ο Μητσοτάκης

Αλλαγές στο νομικό πλαίσιο για το άσυλο προανήγγειλε ο Πρωθυπουργός στη συνάντησή του με την Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο, όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τη Γερμανίδα καγκελάριο.Ζήτησε, όμως την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη για τη φύλαξη των συνόρων και ταυτόχρονα υπογράμμισε ότι δεν είναι δυνατόν να «σηκώνουν το βάρος οι χώρες πρώτης υποδοχής». Σημείωσε δε πως είναι ανάγκη, στο πλαίσιο της αλληλεγγύης, να υπάρχει επιμερισμός ενώ υπογράμμισε ότι η Γερμανίδα καγκελάριος συμφωνεί με τις θέσεις αυτές.Από την πλευρά της η κ. Μέρκελ, στην ερώτηση για το μεταναστευτικό, δήλωσε: «Και εμείς διαπιστώσαμε την αύξηση ροών τους καλοκαιρινούς μήνες, συζητήσαμε με τον Πρόεδρο Ερντογάν και χαίρομαι που η ελληνική κυβέρνηση θέλει και δεσμεύεται με τη συμφωνία (σ.σ. ευρω-τουρκική).

Συζητήσαμε τη βοήθεια που μπορούμε να δώσουμε σε Ελλάδα και Τουρκία και συμφωνώ με τον κύριο Μητσοτάκη ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί στο πλαίσιο της ΕΕ, αλλά είμαστε μακριά σε υλοποίηση για βιώσιμη λύση», κατέληξε η καγκελάριος.

Ερωτηθείσα για το Brexit, η κυρία Μέρκελ σημείωσε: «Έχοντας κατά νου την έξοδο της Μ. Βρετανίας από την ΕΕ, δεν έχω καινούρια θέματα, θεωρώ ότι θα συνεχιστεί η διαδικασία».

Τέλος, για τις διαπραγματεύσεις με την Τεχεράνη, η καγκελάριος είπε ότι η Γερμανία έχει συστρατευθεί με τη Ρωσία και την Κίνα και θα συμμετάσχει στις διαπραγματεύσεις με το Ιράν.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ