Μητσοτάκης: Πράσινο σχέδιο ανάπτυξης μαζί με τη Γερμανία

“Οι αλλαγές στην οικονομία θα γίνουν από εμάς γιατί αφορούν εμάς”, είπε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, στο πλαίσιο της συνάντησης που είχαν οι δύο ηγέτες στο Βερολίνο.

“Θέλω να αλλάξω το πλαίσιο στις ελληνογερμανικές σχέσεις” τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και συμπλήρωσε: “Ετοιμάζουμε με Γερμανία ένα πράσινο σχέδιο ανάπτυξης το οποίο θα παρουσιάσουμε με την καγκελάριο τον Δεκέμβριο”.Ο κ. Μητσοτάκης, απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με τη συνεργασία στην πράσινη ενέργεια και τις επενδύσεις, δήλωσε πως υπάρχει ένας οδικός άξονας οικονομικής συνεργασίας. Τόνισε ότι η Ελλάδα θέλει γερμανικές επενδύσεις και ο ίδιος να αλλάξει το αφήγημα για τη χώρα καθώς πλέον “δεν είναι προβληματική χώρα”.

Υπογράμμισε δε πως η κυβέρνηση κάνει δραματικές κινήσεις για την εξυγίανση της ΔΕΗ και πως η πράσινη ενέργεια θα μπορούσε να είναι πεδίο για βιώσιμη ανάπτυξη. Σε ένα ανοικτό Συνέδριο τον Ιανουάριο θα συζητηθούν όλα αυτά, είπε ο πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στη νίκη της ΝΔ, ο Πρωθυπουργός είπε ότι η χώρα μας μπορεί να επιλέξει την οικονομική ανάπτυξη και να καταδικάσει τον λαϊκισμό.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης επανέλαβε τη διαφωνία του με τη Συμφωνία των Πρεσπών. Συζητήθηκε, όπως προσέθεσε ο Έλληνας πρωθυπουργός, το προσφυγικό όπου τόνισε ότι η Ελλάδα θα κάνει ό,τι πρέπει για επιστροφή των προσφύγων στην Τουρκία ώστε να απολαμβάνουν όσοι μείνουν στην Ελλάδα καλές συνθήκες διαβίωσης. Επέκρινε δε και την προκλητική, όπως είπε, στάση της Τουρκίας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ