• Μητσοτάκης: Έχω υποχρέωση να ενώσω τους Έλληνες σε ένα κοινό όραμα

  9:55 μμ, Παρασκευή 05 Ιουλ 2019 9:55 μμ, Παρασκευή 05 Ιουλ 2019

  Μήνυμα ενότητας την επομένη των εκλογών έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Βέροια, όπου συνομίλησε με πολίτες, σημειώνοντας πως «αν έχω μια υποχρέωση, εκτός από το να ξαναβάλω τη χώρα σε τροχιά ευημερίας, αυτή είναι να ενώσω τους Έλληνες σε ένα κοινό όραμα, σε ένα κοινό σχέδιο».

  Σύμφωνα με πηγές της Πειραιώς, ο πρόεδρος της ΝΔ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι: «ο ελληνικός λαός είναι έτοιμος να αφήσει πίσω του τα χρόνια της κρίσης. Είναι έτοιμος να κάνει ένα μεγάλο άλμα στο μέλλον. Είμαστε έτοιμοι να πάρουμε ο καθένας και η καθεμία ξεχωριστά τις τύχες του τόπου στα χέρια μας».

  Νωρίτερα, ο κ. Μητσοτάκης είχε κάνει μία σύντομη περιοδεία σε Πιερία, Ημαθία και Πέλλα. «Όσο πλησιάζουμε προς την κάλπη, εμείς οι πολιτικοί ολοένα και θα μιλάμε λιγότερο, και ο λόγος θα περνά στους πολίτες», τόνισε. Αναφερόμενος στην Κυριακή, έκανε λόγο για «μια κρίσιμη ημέρα για την πατρίδα μας» για να προσθέσει ότι «Τώρα πια σταματούν τα λόγια, και η ευθύνη της πράξης και της συμμετοχής περνά στον ελληνικό λαό», καλώντας τους πολίτες σε μαζική συμμετοχή στις κάλπες.

  Επανέλαβε το αίτημά του για ισχυρή πολιτική εντολή, ώστε, όπως είπε, να μπορέσει να εφαρμόσει απρόσκοπτα το σχέδιο της ΝΔ για ισχυρή ανάπτυξη και για πραγματικά αυτοδύναμη Ελλάδα. «Δώστε μου τη δύναμη την επόμενη ημέρα να πάω στις Βρυξέλλες ως ισχυρός Πρωθυπουργός για να διαπραγματευτώ μειωμένα πρωτογενή πλεονάσματα, για να μπορούμε να μειώσουμε ακόμα περισσότερο τους φόρους για κάθε Ελληνίδα και για κάθε Έλληνα, για να διαπραγματευτώ για λογαριασμό των αγροτών μας την καλύτερη δυνατή νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική» είπε ο κ. Μητσοτάκης, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

  Όπως υπογράμμισε, «η πρώτη μας προτεραιότητα θα είναι η δημιουργία πολλών καλών νέων θέσεων εργασίας, και η υποστήριξη της μεσαίας τάξης, την οποία αυτή η Κυβέρνηση φρόντισε να διαλύσει μέσα από την υπερβολική υπερφορολόγηση».

  Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στα ζητήματα της ασφάλειας, λέγοντας πως: «Για εμένα η ασφάλεια είναι απόλυτη και αδιαπραγμάτευτη πολιτική προτεραιότητα. Οι Έλληνες θα αισθάνονται και πάλι ασφαλείς στα σπίτια τους. Οι μπαχαλάκηδες θα εξοβελιστούν από τα πανεπιστήμια. Οι πάσης φύσης Ρουβίκωνες θα σταματήσουν να έχουν ασυλία».

  Ο πρόεδρος της ΝΔ, έκανε ειδική μνεία στη Συμφωνία των Πρεσπών, σημειώνοντας πως «την επόμενη ημέρα πρέπει να είμαστε ισχυροί, για να δώσουμε τον αγώνα και για την Μακεδονία. Για την πραγματική, την αυθεντική Μακεδονία. Να αμβλύνουμε τις αρνητικές συνέπειες από μια πολύ κακή συμφωνία την οποία κάποιοι υπέγραψαν ερήμην του ελληνικού λαού».

  Παραίνεσε, δε, τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους να μην χαραμίσουν την επιλογή τους «σε μικρά κόμματα τα οποία εξέφρασαν την οργή μιας προηγούμενης περιόδου». «Δεν είμαστε πια σε φάση οργής», τόνισε, και πρόσθεσε: «μην πιστεύετε τους διάφορους πατριδοκάπηλους οι οποίοι σας δελεάζουν με ψεύτικες υποσχέσεις. Η μόνη δύναμη ασφάλειας, σιγουριάς και σταθερότητας που μπορεί να κάνει τις ζωές σας καλύτερες είναι η Νέα Δημοκρατία».

  Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε τα Γιαννιτσά και θα κλείσει τον προεκλογικό του αγώνα από τη Θεσσαλονίκη.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα