• Μητσοτάκης: Δεν ξεχωρίζουμε δημάρχους σε «γαλάζιους», «πράσινους» και «ροζ»

  6:13 μμ, Τετάρτη 12 Ιουν 2019 6:13 μμ, Τετάρτη 12 Ιουν 2019

  Μήνυμα ενότητας μετά τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και ενόψει των εθνικών εκλογών, εξέπεμψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τον Πύργο Ηλείας, στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας του.

  «Δεν ξεχωρίζουμε Δημάρχους σε “γαλάζιους”, “πράσινους” και “ροζ”», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και επισήμανε ότι κεντρικός στόχος της επόμενης κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας είναι η στενή συνεργασία με τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης εν γένει αλλά και με τους δήμους, ανεξάρτητα από την πολιτική προέλευση του δημάρχου, όπως υπογραμμίζουν κύκλοι της Πειραιώς.

  Αναφερόμενος στις αρχές και αξίες στις οποίες θα βασιστεί η Νέα Δημοκρατία εφόσον αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, τόνισε: «Η αξιοκρατία και η αξιολόγηση αποτελούν αδιαπραγμάτευτες προτεραιότητές μου». Και πρόσθεσε πως είναι ανάγκη να αποκαταστήσουμε «τις αξίες τις οποίες δυστυχώς τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ως χώρα, κινδυνεύουμε να ξεχάσουμε: Την εργατικότητα, το φιλότιμο, την αλληλεγγύη, την πραγματική ελευθερία. Διότι χωρίς οικονομική ανάπτυξη δεν υπάρχει ελευθερία. Αν αισθάνεται ο μικρομεσαίος ότι δουλεύει για το κράτος, δεν είναι πραγματικά ελεύθερος. Μόνο η ανάπτυξη, η γενναία ανάπτυξη, η ισχυρή ανάπτυξη φέρνει πραγματική ελευθερία. Αυτές τις αξίες, λοιπόν, οι οποίες δεν είναι μόνο ταυτισμένες με την παράδοση της Νέας Δημοκρατίας, αλλά είναι ταυτισμένες με τον ίδιο τον τόπο μας, εμείς θα τις υπερασπιστούμε».

  Όπως υπογράμμισε, στόχος της ΝΔ και του ιδίου είναι να εκλεγούν προκειμένου να εφαρμόσουν το τολμηρό σχέδιο μεταρρυθμίσεων που θα φέρει την ανάπτυξη και θα επιτρέψει στην Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της για πρώτη φορά από την αρχή της κρίσης. «Δεν μας ενδιαφέρει να έρθουμε για να κάτσουμε στις καρέκλες της εξουσίας. Μας ενδιαφέρει να είμαστε στην πρώτη γραμμή για να λύνουμε τα προβλήματα», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

  Ο κ. Μητσοτάκης επισκέφτηκε και ελαιοτριβείο έξω από τον Πύργο, απ’ όπου τόνισε την ανάγκη ο πρωτογενής τομέας να μετακινηθεί προς προϊόντα που μπορούν να διεκδικούν υψηλές τιμές και να έχουν την ποιότητα που αντιστοιχεί σε αυτήν που μπορεί να παράγει η ελληνική γη, τονίζοντας τη σημασία που προσδίδει στην ανάπτυξη ενός σύγχρονου και ανταγωνιστικού πρωτογενή τομέα για την ελληνική οικονομία.

  Επαίνεσε μάλιστα όσους κάνουν ανάλογες επιχειρηματικές προσπάθειες χαρακτηρίζοντάς τους «διαφημιστές της Ελλάδας», ενώ υποστήριξε ότι με την επερχόμενη πολιτική αλλαγή, το επιχειρείν θα καταστεί πιο εύκολο.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα