Φίλης: Ο Μητσοτάκης πάσχει από πολιτικό ίκτερο – Δένδιας: Ο ίδιος και η σύζυγός του είναι θύμα ανηλεών επιθέσεων – ΒΙΝΤΕΟ

Του Γιώργου Λυκουρέντζου

Συνέχεια αν και σε σαφώς χαμηλότερους τόνους σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες στη συζήτηση “οικογενειακών αναφορών” έδωσαν σήμερα το πρωί στην Ολομέλεια της Βουλής ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας Νίκο Δένδια.

Λαμβάνοντας τον λόγο ο κ. Φίλης εξαπέλυσε επίθεση στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη καλώντας τον να ζητήσει συγγνώμη για την επίθεση στον πατέρα του Πρωθυπουργού ενώ παράλληλα τον κατηγόρησε για κιτρινισμό.

“Περιμένουμε λοιπόν κύριε Μητσοτάκη, αν κι εσείς έχετε βγάλει συμπεράσματα από μελανές σελίδες της πρόσφατης ιστορίας μας, την έκφραση της λύπης και της συγγνώμης για το μεγάλο ατόπημα που διαπράξατε σε βάρος του Πρωθυπουργού, του πατέρα του και της οικογένειάς του. Βρείτε τρόπο να επανορθώσετε κ. Μητσοτάκη. Είστε βαριά εκτεθειμένος” είπε αρχικά ο κ. Φίλης και πρόσθεσε: “Θα απαλλαγείτε συν τοις άλλοις από αυτήν την απεχθή «κιτρινίλα» που σας έχει σκεπάσει. Αυτές τις μέρες ΝΔ και Κυριάκος Μητσοτάκης πάσχουν από πολιτικό ίκτερο που όμως δεν θα επιτρέψουμε να μεταδοθεί στο σύνολο της πολιτικής ζωής του τόπου. Δεν αξίζει σ` αυτήν την αίθουσα ο κιτρινισμός που έχει προσβάλλει την παράταξή σας, σκονίζοντας όπως η γλοιώδης τοξική λάσπη που φέρνει η βροχή τα έδρανα της ΝΔ”.

Αναφερόμενος πάντως στον κ. Πολάκη ο κ. Φίλης αν και υποστήριξε ότι η κίνηση του κ. Μητσοτάκη συσπείρωσε την κυβέρνηση κράτησε για μια ακόμα φορά αποστάσεις από την επίθεση στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο κάνοντας λόγο για άστοχες και άδικες ενέργειες.

Στον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας μιλώντας για παρεξήγηση η οποία έγκειται στο ότι ο κ. Μητσοτάκης κατά ουδενός επετέθη. Αντιθέτως -υποστήριξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ- επανειλημμένα και προχθές δέχτηκε βίαιη επίθεση κατά ζώντων και τεθνεώτων συνολικά στην οικογένειά του.

“Ουδείς θα εκπλαγεί αν θυμίσω ότι η σύζυγός του καθημερινά είναι στόχο ανηλεούς επίθεσης από σύνολο ελεγχόμενων από την κυβέρνηση Μέσων” είπε.

Ο κ. Δένδιας μάλιστα χαρακτήρισε ως έμμεση αναγνώριση και αίτηση συγγνώμης προς τον πρόεδρο της ΝΔ για όσα αδίκως ελέχθησαν εις βάρος του την αναφορά του κ. Φίλη ότι ουδέποτε η Αριστερά υιοθέτησε τις επιθέσεις σε βάρος του πατέρα του, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ