Πολάκης: Αντιμετώπισα τον Κυμπουρόπουλο ως ισότιμο πολιτικό συνομιλητή – ΒΙΝΤΕΟ

Απάντηση στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη έδωσε από το βήμα της Ολομέλειας ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης. Ξεκινώντας την ομιλία του, ο κ. Πολάκης τόνισε: “Προβληματίστηκα έντονα για τη γλώσσα που έπρεπε να χρησιμοποιήσω σήμερα για να αντιμετωπίσω την πρόταση μομφής που κατέθεσε η ΝΔ σε βάρος μου. Σκέφτηκα αν πρέπει να χρησιμοποιήσω τη γλώσσα των Σφακίων ή του Χάρβαρντ. Αλλά όποια και να χρησιμοποιήσω, δεν θα την καταλάβει ο πρόεδρος της ΝΔ. Ο κ. Μητσοτάκης δεν ξέρει την ψυχολογία των Σφακιανών, αλλά ούτε τη γλώσσα του Χάρβαρντ. Με τη χθεσινή του ομιλία ο κ. Μητσοτάκης εκτός από ανεπαρκής αποδείχθηκε και φυγόπονος. Διότι η ομιλία του ήταν συνονθύλευμα από τσιτάτα που φαίνεται ότι δεν τα έχει γράψει ο ίδιος αλλά του τα έχει επιβάλει το συγκρότημα της διαπλοκής”.

Στη συνέχεια, παρατήρησε ότι η ομιλία του προέδρου της ΝΔ έτυχε χλιαρών χειροκροτημάτων από την Κοινοβουλευτική του Ομάδα και παγερής αποδοχής.

“Δεν σας κάνει εντύπωση κύριε Μητσοτάκη που σας χειροκρότησαν όχι τόσο ζωηρά οι βουλευτές σας; Είναι για τον ίδιο λόγο που όταν βγαίνετε σε κάποια τηλεόραση πέφτει η τηλεθέαση. Το εκτόπισμα σας είναι μικρό και θα αποδειχθεί στις εκλογές της 26ης Μαΐου όταν θα κινηθεί, από το κόμμα σας η διαδικασία αντικατάστασής σας για την ήττα που θα υποστείτε”, είπε και συνέχισε:

“Ό,τι έχω καταφέρει το οφείλω στην έντιμη και επίπονη προσπάθεια μου και την αμέριστη συμπαράσταση της οικογένειας μου, και όχι στο γεγονός ότι ήμουν ο γιος του μπαμπά μου”.

«Για πρώτη φορά κατατέθηκε μομφή κατά υπουργού όχι για πράξη αλλά για το ύφος του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», είπε ακολούθως ο Παύλος Πολάκης.

“Ο κ. Μητσοτάκης λέει ότι είμαι γραφικός, φασίστας την ημέρα μάλιστα της αντιφασιστικής νίκης των λαών. Είμαι πράγματι γραφικός γιατί τολμώ να πω δημόσια αυτά που υπόλοιποι φοβούνται. Είμαι κυνικός, γιατί σπούδασα χωρίς πατέρα και έχω θυσιάσει τη ζωή μου για να σώσω χιλιάδες ανθρώπους”.

“Είμαι πράγματι φασίστας διότι δεν έχω κάνει ούτε μία μήνυση σε κανένα δημοσιογράφο ή πολιτικό που με έχουν υβρίσει χυδαία από σκύλο ως αρκουδιάρη. Είμαι φασίστας γιατί 2.5 ανασφάλιστοι έχουν ελεύθερη πρόσβαση στα νοσοκομεία. Είμαι επικίνδυνος για τη δικιά σας δημοκρατία, γιατί παίρνω δάνεια με υποθήκη το σπίτι μου και όχι με αέρα… όπως οι φίλοι σας” πρόσθεσε ο κ. Πολάκης.«Δεν είμαι φίλος με τον Χριστοφοράκο, ούτε τον άφησα να φύγει, ούτε χρηματοδοτήθηκα ποτέ από κάποιον, ούτε είχα ποτέ offshore. Διότι προτιμώ να συνεργάζομαι με άξιους ανθρώπους που δούλευαν σε βουλκανιζατέρ. Ότι έχω καταφέρει στη ζωή μου οφείλεται σε επίπονη προσπάθεια στην στήριξη της οικογένειας μου και όχι γιατί είμαι γιος του μπαμπά μου. Δεν διορίστηκα κατ’ ευθείαν στο κράτος όπως εσείς που όταν γυρίσατε διοριστήκατε αμέσως» τόνισε.

«Εκφράζουμε την τίμια κοινωνική πλειοψηφία, που αγαπά τους συνανθρώπους της και τους συμπολίτες της που θέλει μια Ελλάδα της αλληλεγγύης και της ισοτιμίας. Ναι είμαστε δύο κόσμοι και ο κόσμος πρέπει να διαλέξει αν θα προχωρήσει ή θα γυρίσει πίσω» είπε επιπλέον και συνέχισε: «Επενδύσατε στο αφήγημα της αριστερής παρένθεσης μιλήσατε για περιστασιακούς ενοίκους της εξουσίας και επιδοθήκατε σε μια λυσσαλέα προπαγάνδα εντός και εκτός της χώρας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταστρέψει την Ελλάδα. Έχετε περιέλθει σε έσχατη απελπισία και απόγνωση διότι με την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση και τα σημαντικά μέτρα ανακούφισης που πήραμε και νομοθετήσαμε, τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από χθες. Ανοίγει ένας άλλος δρόμος για την ελληνική κοινωνία. Σας έμεινε μόνο φόβος και πανικός… Ναι το κόψαμε το ΚΕΕΛΠΝΟ, το σπάσαμε το απόστημα. Έχουν χάσει πάνω από 70 εκατ. ευρώ από τα ΜΜΕ που πληρώνατε. Όσοι παρανομούν θα μπαίνουν φυλακή δεν τους βάζουμε εμείς αλλά η Δικαιοσύνη. Φόβος από τη συνειδητοποίηση ότι εμείς δεν είμαστε σαν τους προηγούμενους που επιδίδονταν την προθυμία αλλά αντίθετα έχουμε χαλύβδινη υπομονή και καθαρό στόχο για να αντέχουμε τον πόλεμο. Δεκαπέντε γενιές μας έχετε περάσει και δεν βρήκατε τίποτα», σημείωσε ο ίδιος.

Απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση, έκανε λόγο για επιχείρηση αποπροσανατολισμού της αλήθειας, με διασπορά ψεύτικων ειδήσεων. «Αν είχατε βρει κάτι ανήθικο θα μας είχατε κρεμάσει. Έχετε καταλάβει τι αντιπολίτευση κάνετε; Αναπαράγετε όλα τα fake news».

Σχετικά με την υπόθεση Κυμπυορόπουλου είπε: «Λόγω της δουλειάς μου, έχω χειρουργήσει και έχω νοσηλεύσει άτομα με αναπηρία. Έχουν τον αμέριστο σεβασμό μου. Ξέρω τον αγώνα τους καθημερινά. Πρέπει να είμαστε δίπλα τους όχι με οίκτο αλλά με σεβασμό» και πρόσθεσε: «Αντιμετώπισα τον κ. Κυμπουρόπουλο ως ισότιμο πολιτικό συνομιλητή. Πιστεύω ακράδαντα ότι βρίσκεται στο ίδιο ύψος με όλους μας. Δεν είμαι εγώ που έδειξα έλλειψη σεβασμού στο πρόσωπο του αλλά τα στελέχη σας που τον έσπρωχναν για να πάρουν θέση πιο κοντά στον κ. Μητσοτάκη για μια φωτογραφία», προσθέτοντας ότι «είναι οι ίδιοι που κουτσούρεψαν τον προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ για τα τεχνητά μέλη και σήμερα δίνουμε 40 ευρώ παραπάνω από τα περσινά. Η απάντησή μου ήταν πολιτική και όχι προσωπική».

Συνεχίζοντας ο ίδιος σημείωσε ότι «δεν υπάρχει το δίλημμα που έθεσε ο κ. Κυμπουρόπουλος. Οι ίσες ευκαιρίες προϋποθέτουν την επιπλέον βοήθεια που χρειάζονται τα άτομα με αναπηρία. Δεν ξεκινούν από τις ίδιες αφετηρίες με τους υπόλοιπους και η Πολιτεία πρέπει να παρεμβαίνει για να τους διασφαλίζει ίσες ευκαιρίες.»

Και εξήγησε: «Εμείς έχουμε ως αφετηρία το νοητικό πείραμα της πρωταρχικής θέσης, δηλαδή ποιες αποφάσεις θα λαμβάναμε αν είχαμε πλήρη άγνοια για τις διαφορές των ανθρώπων, εκεί βασίζεται η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Μητσοτάκης γνωρίζει την πολιτική των θετικών διακρίσεων που υιοθετούν αμερικανικά πανεπιστήμια; Υπό αυτό το πρίσμα άσκησα κριτική στον κ. Κυμπουρόπουλο».

«Πολλοί μου ζήτησαν συγγνώμη από τον κ. Κυμπουρόπουλο. Τη συγγνώμη τη ζήτησα με όλα αυτά που κάναμε, με τις πράξεις μας τέσσερα χρόνια που ξαναστήσαμε ένα διαλυμένο σύστημα υγείας. Εμείς αυξήσαμε τη χρηματοδότηση των δημόσιων νοσοκομείων».

Και υπογράμμισε απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη: «Τους τραμπούκους να τους ψάξεις στην παρέα του κουμπάρου σου. Μπορεί να έχεις πάει στα Σφακιά αλλά για να καταλάβεις τον ψυχισμό πρέπει να έχεις δει το ηλιοβασίλεμα ανάμεσα στη Γαύδο και τα Σφακιά, να έχεις πάει σε κουρά προβάτων, να έχεις ακούσει την πέρδικα να κακαρίζει τότε μπορείς να καταλάβεις τι σημαίνει αξιοπρέπεια που κουβαλά αυτός ο τόπος».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ