Σε ψήφο εμπιστοσύνης μετέτρεψε η κυβέρνηση την πρόταση δυσπιστίας κατά του Πολάκη – Τι είπε ο Δραγασάκης – ΒΙΝΤΕΟ

Την κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας εναντίον του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη εκ μέρους του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη και τη μετατροπή της σε πρόταση παροχής ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, εκ μέρους του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε από το βήμα της Βουλής την πρόταση δυσπιστίας εναντίον του Παύλου Πολάκη ενώ εκ μέρους της κυβέρνησης τοποθετήθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης.

Όπως τόνισε ο κ. Δραγασάκης, λίγες ημέρες πριν από τις κρίσιμες επικείμενες εκλογές, η ΝΔ επιχειρεί να αποφύγει τα κρίσιμα επίδικα των επόμενων εκλογικών αναμετρήσεων, επιμένοντας στη μικροπολιτική και τα εύκολα επικοινωνιακά τεχνάσματα.

«Η κυβέρνηση όμως θα επιμείνει να μιλά για την αύξηση του κατώτατου μισθού, την τόνωση των εισοδημάτων, τις 120 δόσεις και την αναβάθμιση της χώρας. Αλλά και για τις πολιτικές 4 χρόνων αυτής της κυβέρνησης για τα άτομα με αναπηρία, όπως και για κάθε πρόβλημα της κοινωνίας. Το πρόβλημα του κ. Μητσοτάκη δεν είναι ο «Πολάκης». Είναι ο Τσίπρας, η λαϊκή στήριξή του και η αποδοχή του στην Ευρώπη. Πρόβλημά του είναι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και η ικανότητά της να επιλύει τα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας . Η Νέα Δημοκρατία είχε προϋπολογίσει τη μείωση του αφορολόγητου για να εφαρμόσει, αν ποτέ κυβερνούσε, τη μεροληπτική φορολογική πολιτική της. Γι’ αυτό τώρα είναι σε αμηχανία, από τη στιγμή που ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν μειώνεται το αφορολόγητο. Για να μην επιτρέψουμε τον επικοινωνιακό αποπροσανατολισμό που επιχειρεί η ΝΔ, αλλά για να μιλήσουμε για τα επίδικα των εκλογών, καταθέτουμε πρόταση εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση. Η Νέα Δημοκρατία έχει καταλάβει ότι κάθε επιχείρημά της για την οικονομία καταρρέει, γι’ αυτό αποφεύγει τη συζήτηση ουσίας. Στο 3ήμερο της πρότασης εμπιστοσύνης όμως, θα συζητηθούν όλα» υπογράμμισε ο κ. Δραγασάκης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ