Γεννηματά: Ο Λοβέρδος έχει δώσει αποστομωτικές απαντήσεις – Η αλήθεια θα λάμψει – ΒΙΝΤΕΟ

«Ανυπόστατες κατηγορίες χωρίς κανένα στοιχείο», χαρακτήρισε η Φώφη Γεννηματά, τα όσα καταλογίζονται στον Ανδρέα Λοβέρδο για την υπόθεση Νοvartis. Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση στη Βουλή για την άρση ασυλίας του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του Κινήματος Αλλαγής, στηρίζοντας τον κ. Λοβέρδο, η Φώφη Γεννηματά ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «είμαστε πεπεισμένοι ότι η αλήθεια θα λάμψει στην ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη και ο Ανδρέας Λοβέρδος έχει δώσει αποστομωτικές απαντήσεις».

Επανέλαβε με έμφαση τη θέση του Κινήματος Αλλαγής για διαφάνεια παντού και για τους πάντες και κατήγγειλε την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για τους ισχυρισμούς ότι το Κίνημα Αλλαγής επιδιώκει να ισχύσει η παραγραφή, βάσει του άρθρου 86 περί ευθύνης υπουργών.

Η Φώφη Γεννηματά τόνισε ότι «για μας δεν υπάρχει θέμα παραγραφής γιατί δεν υπάρχει κανένα αδίκημα. Ψηφίζουμε την άρση της ασυλίας γιατί θέλουμε να παραδώσουμε στη χλεύη τη σκευωρία. Εσείς αντίθετα κρύβεστε και επιχειρείτε να κρύψετε τις παράνομες πράξεις των υπουργών σας. Και μάλιστα με την επίκληση του άρθρου 86 του Συντάγματος. Δηλαδή, αυτό για το οποίο εσείς δήθεν καταγγέλλετε τους άλλους. Αυτό χαρακτηρίζεται μόνο ως υποκρισία και χαρακτηρίζει και σας. Ρωτάμε: Είναι ο κ. Καμμένος συκοφάντης ή ο κ. Κοτζιάς ενεπλάκη σε χρηματισμό για τις Πρέσπες; Τι από τα δύο ισχύει; Ρωτάμε: Υπέκλεψε παρανόμως ναι ή όχι, ο κ. Πολλάκης συνομιλία με τον διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος; Απαντήστε ευθέως και ενώπιον του ελληνικού λαού. Αφήστε πια την υποκρισία», υπογράμμισε η Φώφη Γεννηματά.

Και πρόσθεσε: «Σε αντίθεση με πολλά σημαίνοντα και λαλίστατα στελέχη, υπουργούς και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που τη μία μέρα βρυχώνται για την κατάργηση των προνομίων του πολιτικού συστήματος και την άλλη κλαίνε πίσω από την ποδιά της ασυλίας τους. Το κάνατε όπως ο Ζήκος “με κρατάς; κράτα με, κράτα με”. Και την ίδια ώρα κρύβεστε πίσω από το άρθρο 86. Να σας πω κ. Τσίπρα που διαφέρουμε. Εμείς λέμε και το εννοούμε: Όλα στο φως. Διαφάνεια για τους πάντες και παντού. Νομιμότητα για τους πάντες και τα πάντα. Γι’ αυτό και λέμε “ναι” στην άρση ασυλίας. Παρ’ ότι όλοι καταλαβαίνουν τη σκευωρία, την έλλειψη κάθε στοιχείου. Και με επιχειρήματα ουσίας θα καταρρίψουμε όλο το σχέδιό σας».

Η κ. Γεννηματά κατηγόρησε το Μέγαρο Μαξίμου ότι έχει στόχο να συνεχίζεται η συζήτηση μέχρι τις εκλογές, καθώς αντίπαλός της είναι το Κίνημα Αλλαγής. «Φοβάστε. Νοιώθετε την ανάσα μας», τόνισε η κ. Γεννηματά, παρομοιάζοντας τις ενέργειες της κυβέρνησης με το «βρώμικο ’89».

«Δεν φοβόμαστε. Δεν εκβιαζόμαστε. Δεν σιωπούμε. Σε μια εποχή γενικευμένου ψέματος, το να λες την αλήθεια είναι μια πράξη επαναστατική. Και τώρα, όπως και τότε, το βρώμικο ’89, η αλήθεια θα λάμψει. Στην κάλπη με την ψήφο του ελληνικού λαού», ανέφερε.

Η κ. Γεννηματά κάλεσε την κυβέρνηση να ζητήσει συγγνώμη για τα πρωτοσέλιδα της Αυγής το 2016, μετά το αμετάκλητο βούλευμα αθώωσης του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Α. Γεωργίου, αλλά και για την «υπόθεση Πυθίας». «Είναι υποκριτικό να δίνεται συγχωροχάρτι και να μοιράζεται κατηγορητήρια. Είναι προκλητικό να κλείνετε τα μάτια στις ευθύνες της Δεξιάς», είπε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, απευθυνόμενη στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ