• Παπακώστα στον Realfm 97,8: Δεν είναι χθεσινό αυτό που είπα για την Μονμάρτρη - Το έχω ξαναπεί το 2018 και δείχνει έναν σχεδιασμό για τα Εξάρχεια

  1:36 μμ, Τρίτη 16 Απρ 2019 1:36 μμ, Τρίτη 16 Απρ 2019

  "Στην Ελλάδα κάποτε πρέπει να μάθουμε να σχεδιάζουμε και όχι απλά να διαχειριζόμαστε μια πραγματικότητα, η οποία μπορεί να είναι γκρίζα, αλλά πρέπει να σχεδιάζουμε και για το αύριο και να έχουμε μια οπτική, ένα όραμα" δήλωσε η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και πρόεδρος της Νέας Ελληνικής Ορμής, Κατερίνα Παπακώστα στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

  "Ορθά είπε ο Πρωθυπουργός και είναι και δική μου λογική, ότι χρειάζεται συνεργασία με συναρμόδιους φορείς, χρειάζεται συνέργεια με την αυτοδιοίκηση, χρειάζεται αυτοκριτική όλων των θεσμικών παραγόντων για να μπορέσουμε αυτή η περιοχή, διότι το δόγμα είναι ότι δεν υπάρχει άβατο, να την κάνουμε προσβάσιμη σε όλους, και να την κάνουμε λίκνο πολιτισμού για να μην έχει να ζηλέψει σε τίποτα από την αντίστοιχη γειτονιά που υπάρχει στο Παρίσι" τόνισε.

  "Προχθές είχαμε μια επιτυχημένη επιχείρηση που ήταν καλά σχεδιασμένη και οργανωμένη, αυτό γίνεται συχνά, δεν διατυμπανίζουμε τη δουλειά που κάνουμε , ούτε βγάζουμε ΔΤ. Κάνουμε μια δουλειά για να ανακουφίσουμε τους κατοίκους της περιοχής, να αναδείξουμε τις δυνατότητες που έχει η περιοχή και να προσπαθήσουμε για αυτή την κυψέλη πολιτισμού, γιατί πιστεύω ότι είναι η περιοχή κυψέλη πολιτισμού" ανέφερε.

  "Ο καθένας έχει την προσωπική, την ατομική του πολιτική ευθύνη, υπάρχει συλλογική ευθύνη αναμφίβολα για την οποία εγώ στη συνέντευξη τουλάχιστον που έδωσα, είπα ότι όλοι πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας, διαχρονικά. Και είπα ότι πρέπει να διαμορφώσουμε μια άλλη οπτική για αυτή τη γειτονιά και πρότεινα, δεν είναι χθεσινό αυτό που είπα, έχω συνέντευξή μου που έδωσα στις 23-9-2018 στις αρχές της υπουργικής μου θητείας όπου τιτλοφορείται "το όραμα της Παπακώστα: θα κάνουμε τα Εξάρχεια Μονμάρτρη". Αυτό δείχνει μια δουλειά, έναν σχεδιασμό, πώς πρέπει να είναι η περιοχή, πώς πρέπει δυνητικά να την δώσουμε στους κατοίκους που δικαίως διαμαρτύρονται" πρόσθεσε.

  "Εγώ με τους συνδικαλιστές αστυνομικούς συζητώ καθημερινά στο γραφείο μου, γιατί μας απασχολούν τα προβλήματά τους και θέλουμε να δίνουμε λύσεις. Στους συναδέλφους μου της οδού Πειραιώς και του ΚΙΝΑΛ ή όπως αλλιώς θα λέγεται αύριο, μεθαύριο, απάντησα, οι οποίοι έσπευσαν να με χαρακτηρίσουν ως μια εμβληματική προσωπικότητα της Γαλλίας, ως Μαρία Αντουανέτα και τους είπα ότι κύριοι εσείς ως τι μιλάτε τώρα; Ως sans culottes; Δηλαδή ξαφνικά, οι πολιτικοί που ανήκουν στην ελίτ μίλησαν ως άνθρωποι της εργατικής τάξης, απέναντι σε μια αυτοκράτειρα που βλέπει τα ζητήματα αυτά με τρόπο που πήγαν να περιγράψουν; Άρα θέλω να αποκαταστήσω και αυτό και να πω ότι ο πολιτικός κόσμος έχει περίσσευμα υποκρισίας, να έρθουν όλοι να εργαστούμε και να συνεργαστούμε. Το θέμα της ασφάλειας πουλάει, είναι όμως ευαίσθητο και δεν πρέπει ούτε να ισοπεδώνουμε όσα συμβαίνουν κάθε μέρα και τις προσπάθειες που κάνουμε ούτε και να αποτρέπουμε να έχουμε ένα όραμα, έναν σχεδιασμό για να κάνουμε τις γειτονιές μας καλύτερα. Οφείλω να σας πω ότι το κέντρο της Αθήνας είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση το τελευταίο διάστημα, από ότι ήταν παλιότερα" σχολίασε.

  "Εγώ όταν λέω ότι δεν υπάρχει άβατο στη χώρα, εκτός από το αυτοδιοίκητο του Αγίου Όρους, το εννοώ διότι είναι το δόγμα κάτω από το οποίο εργαζόμαστε και πρέπει να το επιτύχουμε κάθε ημέρα, βήμα-βήμα, με οργάνωση, σχεδιασμό και μεθοδικότητα, αυτό προσπαθούμε να κάνουμε πράξη. Ότι υπάρχουν προβλήματα ουδείς το αρνείται, αλλιώς δεν θα επιχειρούσαμε, δεν θα κάναμε απολύτως τίποτα. Άλλο αυτό όμως και άλλο ότι είναι η χώρα έρμαιο της ανομίας, της βίας, ότι υπάρχουν άβατα κλπ. Αυτά τουλάχιστον στη δική μας λογική και στην πολιτική κατεύθυνση που δίνουμε δεν υφίστανται" είπε η υφυπουργός.

  Ακούστε το ηχητικό:

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα