Debate Ζαχαριάδη – Γεωργιάδη στον Realfm 97,8 για την εγκληματικότητα

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν για τα φαινόμενα ανομίας και την έξαρση της εγκληματικότητας ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Κώστας Ζαχαριάδης στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

Ο Διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ είπε “Νομίζω είναι η ώρα και στην Ελλάδα να φερθούμε σε αυτά τα ζητήματα με επαγγελματισμό και ψυχραιμία, να βάλουμε τα κομματικά και τα ιδεολογικά σε δεύτερη συζήτηση, να συζητήσουμε με τους επιχειρησιακούς παράγοντες και να αποτυπωθεί η πολιτική βούληση του καθενός. Είναι μεγάλο λάθος όλα αυτά τα ζητήματα να προσπαθούμε να τα απαντήσουμε πρωτίστως επικοινωνιακά, πολιτικά και κομματικά”.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ ανταπάντησε “Είναι ένα μεγάλο κομμάτι η συζήτηση για την εγκληματικότητα που πιστεύω κάθε ακροατής μπορεί να κρίνει πότε αισθανόταν πιο ασφαλείς, στη δική μας διακυβέρνηση ή τώρα και είναι άλλο τελείως αυτό που ζούμε κάθε Σαββατοκύριακο και αυτό το Σαββατοκύριακο πέρασε κάθε προηγούμενο. Εννοώ τις αλλεπάλληλες επιθέσεις με βόμβες μολότοφ, των λεγομένων αντιεξουσιαστών σε αστυνομικά τμήματα και σε διάφορα σημεία που φυλάνε στόχους οι δυνάμεις των ΜΑΤ. Για να το πω απλά στον κ. Ζαχαριάδη και να απευθυνθώ σε κάθε γονέα που μας ακούει: εσείς το παιδί σας αν ήταν αστυνομικός και είχε βάρδια να φυλάει το ΑΤ Ακροπόλεως ή τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη, και έπρεπε να έχει βάρδια την Παρασκευή ή το Σάββατο το βράδυ, θα το αφήνατε να πάει; Κι αν πήγαινε θα κοιμόσασταν το βράδυ μέχρι να τελειώσει τη βάρδια; Γιατί κάθε Σάββατο και Παρασκευή στη Χαριλάου Τρικούπη οι δυνάμεις των ΜΑΤ δέχονται μολότοφ και εναλλάξ Σαββατοκύριακο παρά Σαββατοκύριακο, χτυπάνε τα ΑΤ Ομονοίας και Ακροπόλεως. Φωνάζουν διαρκώς οι αστυνομικοί, έχω κάνει επερωτήσεις, το έθεσε ο Πρόεδρος της ΝΔ στον ίδιο τον Τσίπρα δύο φορές με επίκαιρη επερώτηση, παρά ταύτα, ζήσαμε αυτό το Σαββατοκύριακο συνθήκες πολέμου. Η επίθεση στο ΑΤ από τους μολοτοφόρους έγινε για να καεί το ΑΤ και όσοι ήταν μέσα σε αυτό. Από θαύμα δεν κάηκαν οι άνθρωποι. Θα λέγαμε σήμερα ότι είναι επικοινωνιακό το θέμα αν είχαμε νεκρούς αστυνομικούς; Δέχθηκαν πάνω από 150 βόμβες μολότοφ. Δεν γίνονται ούτε στη Λωρίδα της Γάζας αυτά. Είναι ζήτημα αν η κυβέρνηση θα δώσει την εντολή να συλληφθούν ή όχι. Προφανώς για λόγους ιστορίας κομματικής, για λόγους ιδεολογικής συγγένειας, για λόγους αντιλήψεων περί πως μπορούμε να έχουμε την καλή ή κακή βία σε μια κοινωνία η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα δεν επιτρέπει στην ΕΛ.ΑΣ. να πράξει το καθήκον της για να συλλάβει στην επόμενη επίθεση αυτούς τους ανθρώπους” και πρόσθεσε “Για το συγκεκριμένο περιστατικό, έχουμε 150 μολότοφ σε ένα ΑΤ, για να καούν ζωντανοί οι αστυνομικοί, σε αυτό τι λέει η κυβέρνηση Τσίπρα; Φταίει ο Σαμαράς; Φταίει ο Μητσοτάκης;”.

“Δεν υπάρχει καμία κομματική συγγένεια, καμία ιδεολογική συγγένεια, καμία αντίληψη περί καλής ή κακής βίας. Η δική μας αντίληψη είναι ειρηνική, δημοκρατική, κοινοβουλευτική, κοινωνικά πλειοψηφική. Δεν επιτρέπω σε κανέναν πολιτικό αντίπαλο να κάνει άθλιες συγχύσεις του δικού μου πολιτικού χώρου με χώρους που κινούνται εκτός του δημοκρατικού κοινοβουλευτικού πλαισίου, που εμείς λειτουργούμε και υπηρετούμε. Δεύτερον, η δική μου Αριστερά θεωρεί το θέμα της ασφάλειας ύψιστο ατομικό δικαίωμα και ζήτημα κοινωνικών ελευθεριών. Θέλουμε αυτά τα ζητήματα να αντιμετωπιστούν, έχουμε εμπιστοσύνη στους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. ότι θα κάνουν το καλύτερο δυνατόν για να αντιμετωπιστούν, αυτά τα ζητήματα δεν προέκυψαν από τον Γενάρη του 2015 και μετά. Δυστυχώς, υπήρχαν και πριν, υπάρχουν και σήμερα, υπάρχουν και σε άλλες χώρες” τόνισε ο κ. Ζαχαριάδης.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ