Και ξαφνικά «πόλεμος» ΝΔ – Δημοκρατικής Συμπαράταξης

Του Γιώργου Λυκουρέντζου

Ξαφνικός πόλεμος μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και Δημοκρατικής Συμπαράταξης ξέσπασε ξαφνικά στη Βουλή επιβεβαιώνοντας ότι σε προεκλογική περίοδο φιλίες μεταξύ των κομμάτων δεν μπορεί να υπάρξουν.

Η πρωινή επίθεση του εισηγητή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου κατά της Νέας Δημοκρατίας επειδή υπερψηφίζει επί της αρχής το νομοσχέδιο για τον μετασχηματισμό των εταιρειών δεν έμεινε αναπάντητη από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας Νίκο Δένδια.

Κατά την τοποθέτησή του ο κ. Δένδιας επέστρεψε τα πυρά στη Δημοκρατική Συμπαράταξη μιλώντας για συνωμοσιολογία την οποία η Νέα Δημοκρατία παρακολουθεί με χαμόγελο αντιλαμβανόμενη την υπαρξιακή αγωνία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

“Για κάποιο περίεργο αλλά σαφώς αντιληπτό λόγο τον τελευταίο καιρό η Δημοκρατική Συμπαράταξη έχει στοχεύσει τη Νέα Δημοκρατία. Όταν λέει άσπρο η ΝΔ το ΚΙΝΑΛ πρέπει να λέει μαύρο. Ανακαλύπτει συνωμοσίες ή όταν εισηγούμαστε το αυτονόητο πρέπει να λέει ότι είναι κάτι σκοτεινό. Αυτό έκανε κι ο Κωνσταντινόπουλος. Προσπάθησα να παρακολουθήσω γιατί επί της αρχής τουλάχιστον καταψηφίζει αυτό το νομοσχέδιο. Δεν μπορεί οι πολιτικές μας διαφωνίες με τον ΣΥΡΙΖΑ να στρέφονται κατά της επιχειρηματικότητας. Τον τελευταίο καιρό τους παρακολουθούμε με ένα χαμόγελο. Τελευταία έχουν εφεύρει περίεργες θωρήσεις. Η υπαρξιακή αγωνία κάθε κόμματος είναι συμπαθής αλλά δεν μπορεί να εκφράζεται με επιθετικότητα εναντίον ενός άλλου κόμματος” είπε ο Νίκος Δένδιας.

Στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος λέγοντας ότι με το ίδιο χαμόγελο αντιμετώπιζε η Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά την υπαρξιακή αγωνία της χώρας την περίοδο 2009-2010. Ο κ. Λοβέρδος μάλιστα υποστήριξε ότι η ΝΔ των 75 βουλευτών κάνει αντιπολίτευση πολυτελείας στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς σε κάθε συνεδρίαση συμμετέχουν ελάχιστοι βουλευτές της.

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ