• Φίλης: Οι εκλογές μπορούν να γίνουν και τον Μάιο

  1:23 μμ, Τρίτη 12 Φεβ 2019 1:23 μμ, Τρίτη 12 Φεβ 2019

  Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών τον Μάιο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης.Μιλώντας στο ραδιόφωνο 24/7 ξεκαθάρισε πως δεν θα τεθεί θέμα ηγεσίας αν ο ΣΥΡΙΖΑ ηττηθεί σε αυτές. Παράλληλα τάχθηκε υπέρ της επαναδιαπραγμάτευσης των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο διαζύγιο ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

  Ο Νίκος Φίλης υποστήριξε ότι «τα διαζύγια προκύπτουν όχι όταν το θέλει κάποιος αλλά όταν οι εξελίξεις το επιτρέπουν. Ο κ. Καμμένος κάνει μια απελπισμένη προσπάθεια πολιτικής επιβίωσης. Εκτιμώ ότι ο κ. Καμμένος πάει όλο και δεξιότερα. Προσπαθεί να κερδίσει από τις τάξεις των εθνικιστών, των όψιμων μακεδονομάχων, εκεί συνωστίζονται πολλές πολιτικές δυνάμεις, είναι μικρός ο χώρος για να πάρει το κομμάτι που του χρειάζεται για να επιβιώσει. Η ακροδεξιά υπάρχει και μέσα στη ΝΔ. Σ' αυτό τον αστερισμό συνωθείται και ο κ. Καμμένος».

  Σε ότι αφορά τον χρόνο διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών, ο κ. Φίλης υποστήριξε ότι «εκλογές πρέπει να γίνουν όταν υπάρχει η δυνατότητα χωρίς συγχύσεις να εκφραστεί η λαϊκή βούληση. Φυσικά υπάρχει το όριο της εξάντλησης της τετραετίας αλλά εφόσον υπάρχουν οι τεχνικές δυνατότητες μπορεί να είναι και άλλη η ημερομηνία, εννοώ τον Μάιο. Δεν ωφελεί σε τίποτα το εμπάργκο στον ΣΚΑΪ που συχνά λειτουργεί σαν κομματικό κανάλι, αλλά αυτό δεν πρέπει να μας κάμπτει, πρέπει να ακούγεται η φωνή μας παντού. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ ηττηθεί εκλογικά δεν θα υπάρξουν αναταράξεις αλλά ένας χρήσιμος πολιτικός προβληματισμός, δεν θα τεθεί θέμα ηγεσίας».

  Σε ότι αφορά τον διάλογο με το ΚΙΝ.ΑΛ, υπογράμμισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να διαμορφώσει το σύγχρονο πρόσωπο της αριστεράς και να διαμορφώσει συμμαχίες στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο. Πριν τις εκλογές δεν είναι εύκολο να γίνει διάλογος με το ΚΙΝΑΛ γιατί έχει επικρατήσει η άποψη Βενιζέλου για στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή για στρατηγική νίκη της ΝΔ. Το ΚΙΝΑΛ ως χώρος του κέντρου πρέπει να επιδιώξουμε να έχει προγραμματική συνάντηση με εμάς. Θα γίνει διάλογος με βάση τη νέα πραγματικότητα που θα διαμορφωθεί μετά τις εκλογές. Σε μια διαιρετική τομή νεοφιλελευθερισμός/κοινωνικό κράτος το ΚΙΝΑΛ πρέπει να έρθει στην όχθη του κοινωνικού κράτους. Ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε μπορεί ούτε πρέπει, να γίνει ένα νέο ΠΑΣΟΚ. Μιλάμε για συνεργασία με δυνάμεις που δεν θα ενταχθούν οργανικά στον ΣΥΡΙΖΑ».

  Πηγή: ant1news

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα