Γεωργιάδης: Προδοσία δεν κάνατε, προδότες δεν είστε, αλλά κάνατε τεράστια ζημιά στην Ελλάδα

Με τη φράση «Προδοσία δεν κάνατε, προδότες δεν είστε, αλλά κάνατε τεράστια ζημιά στην Ελλάδα», ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, ‘Αδωνις Γεωργιάδης απευθύνθηκε προς την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ κατά την τοποθέτησή του στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων.

Ανέφερε δε ότι ο Πάνος Καμμένος είναι αυτός που προσήψε στο κυβερνών κόμμα μομφή για προδοσία, ο ίδιος δηλαδή για τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε πως είναι ένας «απλός κεντροδεξιός». «Φάτε τώρα από τον κ. Καμμένο το “είστε προδότες” για να μάθετε με ποιόν συνεργάζεστε» είπε ο κ. Γεωργιάδης προς τα κυβερνητικά και τα βουλευτικά έδρανα.

Εξάλλου, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, χαρακτήρισε «ψευδές» το επιχείρημα του προέδρου των ΑΝΕΛ ότι δεν μπορούσε να ρίξει την κυβέρνηση τον περασμένο Ιούνιο, οπότε η Νέα Δημοκρατία είχε καταθέσει πρόταση μομφής, επισημαίνοντας ότι αν ο κ. Καμμένος απέσυρε τότε την εμπιστοσύνη του, δεν θα είχε προλάβει ο κ. Τσίπρας να «κλείσει συμφωνία» με την κ. Παπακώστα και την κ. Κουντουρά θα είχε χάσει την εξουσία και δεν θα «περνούσε» ποτέ η Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο κ. Γεωργιάδης προσέθεσε δε ότι το χειρότερο που έκανε ο Πάνος Καμμένος σε αυτή την υπόθεση, είναι ότι όταν στις 11 Ιουλίου έγινε «η πρόσκληση των Σκοπίων στην Ατλαντική Συμμαχία» ως υπουργός Εθνικής Άμυνας έβαλε την υπογραφή του και ο κ. Γεωργιάδης διερωτήθηκε «είναι δυνατόν να υπογράφει και αυτή η συμφωνία να είναι προδοτική καθόλα;». «Πρόκειται δηλαδή για έναν αληθινό τραγέλαφο που μόνο η κυβέρνηση της πρώτης φοράς Αριστερά μπορούσε να προσφέρει στην ελληνικό λαό» είπε.

Απαντώντας στις κατηγορίες εκ μέρους του κυβερνώντος κόμματος ότι η ΝΔ είναι ανακόλουθη προς τις πάγιες θέσεις της εξωτερικής της πολιτικής μη ψηφίζοντας το Πρωτόκολλο, ο κ. Γεωργιάδης αντέτεινε ότι όλες οι ιστορικές επιλογές της αποδεικνύουν ότι η σημερινή της θέση όχι μόνον δεν έρχεται σε αντίθεση με την ιστορία της, αλλά είναι σε συνέχεια της ιστορίας της.

Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι το επιχείρημα της κυβερνητικής πλευράς ότι «θα πάρουμε τα Σκόπια από την αγκαλιά της Τουρκίας» είναι έωλο διότι -όπως είπε- λόγω της ένταξης της γείτονος στην Συμμαχία οι σχέσεις των δύο χωρών θα γίνουν στενότερες. Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, εκτίμησε ότι η γείτονα χώρα θα υποστηρίζει τις θέσεις της Τουρκίας και όχι τις ελληνικές θέσεις «γι’ αυτό άλλωστε κι ο πρωθυπουργός τους φρόντισε αμέσως να επισκεφτεί τον πρόεδρο της Τουρκίας για να διαβεβαιώσει την Τουρκία ότι στρατηγικός εταίρος των Σκοπίων παραμένει η Τουρκία κι όχι η Ελλάδα.

«Όλες σας λοιπόν, οι ελπίδες είναι απλώς για να δικαιολογήσετε στον εαυτό σας και στον λαό την μεγάλη ζημία που κάνατε στην Ελλάδα» κατέληξε.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ