Ο Ζούλας για την απόφαση της ΝΔ να άρει το εμπάργκο στην ΕΡΤ

Ο επικεφαλής του γραφείου Τύπου της ΝΔ Κωνσταντίνος Ζούλας αναφέρθηκε στην άρση του εμπάργκο στην ΕΡΤ, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Δημήτρη Καμπουράκη και Στεφανία Κασίμη.

“Η πρόσκληση έγινε από τον κ. Δρόσο και τον κ. Μερτζάνη ανταποκρίθηκα βεβαίως με τον θεσμικό πλέον ρόλο που έχω και έγινε μία ειλικρινής ανταλλαγή απόψεων. Το λέω αυτό διότι εγώ ήμουν υποχρεωμένος να απαριθμήσω τη σειρά των λόγων που η ΝΔ εδώ και 4,5 μήνες είχε αποχωρήσει, λόγοι οι οποίοι καθ’ οιοδήποτε τρόπο δεν εξέλειπαν. Επειδή έχω εργαστεί στην ΕΡΤ επί οκτώ χρόνια, και επί ΝΔ και επί ΠΑΣΟΚ, τους επεσήμανα ότι όσα παρακολουθούμε στην ΕΡΤ τα τελευταία τέσσερα χρόνια δεν έχουν πραγματικά προηγούμενο”, είπε μεταξύ άλλων ο κ. Ζούλας και πρόσθεσε:

“Τους απευθύναμε προειδοποιήσεις και για αυτό και εγγράφως επεσήμανα τους λόγους για τους οποίους αποχωρήσαμε. Από εκεί και πέρα λάβαμε κάποιες διαβεβαιώσεις ότι θα επιχειρήσει στο εξής η ΕΡΤ να αποκαταστήσει στοιχειωδώς έστω την πολυφωνία και τους κανόνες δημοσιογραφικής δεοντολογίας”.

“Θα έχετε προσέξει ήδη την πρόσληψη κάποιων δημοσιογράφων σε εκπομπές ενημερωτικές. Επίσης, το τελευταίο διάστημα μετά τη συνάντηση που είχαμε αρχίζουν και εμφανίζονται περισσότερο οι διαπιστευμένοι συντάκτες στη ΝΔ. Αλλά, θα είμαστε πλέον εκ των έσω και θα ελέγχουμε και εκ των έσω την ΕΡΤ και αυτό δεν μας απαγορεύει, κάθε άλλο, παρά να την καταγγέλλουμε καθημερινά πλέον όταν βλέπουμε ότι αθετεί όλες αυτές τις δεσμεύσεις που θεωρητικώς τουλάχιστον για την ώρα έχει λάβει”, σημείωσε.

Αναφερόμενος στη δήλωση του υφυπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, ο επικεφαλής του γραφείου Τύπου της ΝΔ σημείωσε μεταξύ άλλων ότι “όσοι διάβασαν αυτή τη δήλωση και αποδίδουν την επιστροφή μας στην ανοδική πορεία της ΕΡΤ μάλλον χαμογέλασαν, διότι την ΕΡΤ δεν την παρακολουθεί πλέον κανένας. Δυστυχώς, αυτό που παρακολουθούμε τα τελευταία χρόνια να συμβαίνει στη δημόσια συχνότητα δεν έχει πραγματικά προηγούμενο”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ