Βενιζέλος: Θεσπίσατε τον ασπόνδυλο κοινοβουλευτισμό – Μπαλτάς: Θεμέλιο για τη στάση του βουλευτή η συνείδησή του

Βουλή, του Γιώργου Λυκουρέντζου

Μάχη επιχειρημάτων γύρω από το ζήτημα των επιστολών των έξι βουλευτών οι οποίοι ζήτησαν να προσμετρώνται οι ψήφοι τους στις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ δίνεται στη Βουλή , με το επίμαχο ζήτημα αλλά και την επιστολή του Πρωθυπουργού στον Πρόεδρο της Βουλής να κυριαρχούν στη σημερινή συζήτηση για την τροποποίηση του Κανονισμού της Βουλής.

Λίγη ώρα μετά από τον Γιάννη Τραγάκη ο οποίος χαρακτήρισε άχρηστα χαρτιά τις έξι επιστολές ο Ευάγγελος Βενιζέλος ζήτησε τον λόγο κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι θεσπίζει τον ασπόνδυλο κοινοβουλευτισμό. Ο κ. Βενιζέλος μίλησε για βαριές προσβολές του πολιτεύματος απευθύνοντας στον Πρωθυπουργό τη μομφή ότι με την επίστολή του προσέβαλε τον Πρόεδρο της Βουλής για να δείξει ότι δεν εκβιάζεται. “Με τις επιστολές των έξι έχουμε πια έναν τραγέλαφο κοινοβουλευτικό. Βουλευτές που ανήκουν τυπικά στην Κ.Ο των ΑΝ.ΕΛ αλλά προσμετρώνται στην πλειοφηφία , στην Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ

Θεσπίζετε τον ασπόνδυλο κοινοβοουλευτισμό. Οι ΑΝ.ΕΛ είναι πτυσσόμενο κόμμα.Άλλοτε έχουν πέντε, άλλοτε έξι, άλλοτε τρεις βουλευτές.

Πάρτε τους και κάντε τους μέλη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά μην ευτελίζετε τον Κανονισμό και το ΣύνταγμαΤο τελευταίο εξάμηνο της κυβέρνησης θα είναι πιο καταστροφικό σε όλα από το α’ εξάμηνο του 2015”είπε.

Στον κ. Βενιζέλο απάντησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αριστείδης Μπαλτάς. “Θεμέλιο της θέσης του βουλευτή εντός κοινοβουλίου είναι η συνείδηση του. Ευετελίζεται αυτή η έννοια από τη συζήτηση περί συναλλαγής. Όσον αφορά στους βουλευτές θα μπορούσα να πω το κοίτα ποιος μιλάει. Στη Νέα Δημοκρατία σπεύσατε τους βουλευτές που ήρθαν σε εσάς να τους κατανείμετε στα ψηφοδέλτια για να μην έχουν άγχος” είπε.

Ο Θανάσης Παφίλης από το ΚΚΕ είπε ότι οι πολίτες πρέπει να αναρωτηθούν «γιατί τόσο εύκολα μετακινούνται βουλευτές από το ένα κόμμα στο άλλο;» για να απαντήσει ότι αυτό γίνεται επειδή «κινούνται εντός των τειχών. Δεν υπάρχει πρόβλημα να φεύγει κανείς από τη μία εφεδρεία του συστήματος και να πηγαίνει στην άλλη».Πηγή: real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ