• Δένδιας στον Realfm 97,8: Εμείς θέλουμε να μην ψηφιστεί η συμφωνία - Η Αστυνομία δεν έκανε καλά τη δουλειά της στο συλλαλητήριο

  10:55 πμ, Τετάρτη 23 Ιάν 2019 10:55 πμ, Τετάρτη 23 Ιάν 2019

  “Εμείς θέλουμε να μην ψηφιστεί αυτή η συμφωνία και θέλουμε επίσης να οδηγήσουμε τα κόμματα και τους ανεξάρτητους πια βουλευτές σε μία ειλικρινή διατύπωση απόψεως”, είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Δημήτρη Καμπουράκη και Στεφανία Κασίμη.

  “Να μην μπορούν να λένε το ένα στο ένα θέμα και το άλλο στο άλλο. Να καταλάβουν ότι η συμφωνία αυτή ταυτίζεται με την ύπαρξη αυτής της κυβέρνησης”, σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

  Στο ερώτημα εάν η ΝΔ θα καταθέσει πρόταση μομφής ο κ. Δένδιας απάντησε: “Δεν μπορώ να σας πω, το κοιτάμε. Για να είμαστε ειλικρινείς, έχει κάποια συν έχει και κάποια πλην, θα δούμε”.

  “Η πρόταση μομφής δεν είναι μόνο μία πρόταση που έχει σκοπό το να ρίξει την κυβέρνηση αλλά και να καταδείξει το μέγεθος της αντίδρασης απέναντι σε μία κυβερνητική πρακτική... Η ίδια η τακτική μίας κυβέρνησης η οποία σε μείζον εθνικό θέμα διαπραγματεύεται εν κρυπτώ, καταλήγει εν κρυπτώ, δεν ενημερώνει κανέναν, χρησιμοποιεί το θέμα για να διχάσει τους υπόλοιπους, όλα αυτά τα πράγματα συνιστούν μία απαράδεκτη πρακτική, η οποία και αυτή μόνο χρήζει μίας τεράστιας αποδοκιμασίας από το σύνολο του πολιτικού συστήματος. Από τρεις μέρες τις κάναμε δύο γίνεται μία διαδικασία η οποία είναι φυσικά εξαντλητική... Η κυβέρνηση και στην ψήφο εμπιστοσύνη και τώρα προσπαθεί να συντμήσει χρόνους και προθεσμίες”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Δένδιας και σημείωσε:

  “Ό,τι δόθηκε δεν έχει δοθεί από την άλλη πλευρά, το οποίο σημαίνει ότι δεν έχουμε κατανόηση του τελικού κειμένου όπως αυτό θα προκύψει μετά από τις τροποποιήσεις. Εγώ δεν μπορώ να αντιμετωπίσω τα Σκόπια, όπως θα αντιμετώπιζα μία άλλη χώρα μέλους της ΕΕ. Θεωρώ ότι δεν υπάρχει εκεί η ίδια θεσμική σοβαρότητα... Εμείς δεν θέλουμε αυτή η συμφωνία να επικυρωθεί και θεωρούμε ότι υπάρχει περιθώριο δραματικής βελτίωσης σε πολύ συγκεκριμένα σημεία και σε πολύ συγκεκριμένα άρθρα εκμεταλλευόμενοι τη συγκυρία”.

  Ερωτηθείς εάν θα ζητήσει η ΝΔ να ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών με διευρυμένη πλειοψηφία όπως προβλέπει το άρθρο 28 παράγραφος 2 του Συντάγματος απάντησε: “Δεν είμαι βέβαιος ότι αυτή η συμφωνία εντάσσεται εκεί, γιατί θέλω να είμαι ειλικρινής. Και σε αυτά εμείς δεν παίζουμε γιατί δημιουργούνται και προηγούμενα τα οποία μπορούν να δημιουργήσουν άλλα θέματα στη χώρα στο μέλλον. Έχουμε σύσκεψη σε λίγο. Εμείς θεσμική σοβαρότητα έχουμε, ανοησίες δεν λέμε. Εάν κρίνουμε ότι μπορεί να ενταχθεί εκεί θα το πούμε. Το να πετάμε παρόλες στη Βουλή όπως κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ απλώς και μόνο για να μην μας πει κάποιος κάτι άλλο, δεν πέφτουμε ούτε στο επίπεδο των ΑΝΕΛ ούτε στο επίπεδο της Χρυσής Αυγής. Είμαστε σοβαροί, πρέπει να μιλάμε σοβαρά”.

  Αναφερόμενος στα επεισόδια κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία στο Σύνταγμα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ είπε ότι “καταρχήν η αστυνομία δεν έκανε σωστά τη δουλειά της, δεν προστάτευσε το μνημείο, το μνημείο αυτό είναι ένας συμβολισμός. Συμβολίζει και είναι αφιερωμένο στους νεκρούς των αγώνων του λαού και του έθνους διαχρονικά, για αυτό το φυλάμε. Το να αφήνεις τον οποιοδήποτε να το πατάει είναι απολύτως απαράδεκτο και η αστυνομία αυτό το ξέρει” και πρόσθεσε:

  “Υπήρξε ανοχή στον σχεδιασμό. Εγώ δεν λέω με την ενθάρρυνση, λέω με τη λογική υπόθεση ότι ακροδεξιά στοιχεία θα προσπαθήσουν να κάνουν αυτό που έκαναν. Να προσπαθήσουν να ανέβουν τις σκάλες και να γίνουν επεισόδια, με αποτέλεσμα μετά να υπάρξει χρήση δακρυγόνων που διέλυσε μία μεγάλη συγκέντρωση ανθρώπων που ήθελαν να πουν την άποψη τους... Αυτό που έκανε αυτή η κυβέρνηση είναι απαράδεκτο”.

  Ακούστε το ηχητικό:

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα