Επισπεύδεται η διαδικασία κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών; – Καθοριστικός ο ρόλος του Ποταμιού- ΒΙΝΤΕΟ

Μετά την απόφαση του Σπύρου Δανέλλη να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και τη διαγραφή του από το Ποτάμι, στελέχη του κόμματος αφήνουν να εννοηθεί ότι δεν είναι βέβαιη η θετική τους ψήφος στη Συμφωνία των Πρεσπών. Ο Σταύρος Θεοδωράκης απέρριψε τη μομφή κατά εξαγοράς εναντίον του πρώην βουλευτή του αλλά στάθηκε σκληρός απέναντί του για τις πολιτικές του αποφάσεις.

Όπως αναφέρεται, μετά την “υφαρπαγή” Δανέλλη αλλάζουν τα δεδομένα για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Σύμφωνα με το πρώτο σενάριο, που μεταδίδει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου, Θεοδωράκης και Μαυρωτάς μπορεί να δηλώσουν “παρών” στη Συμφωνία των Πρεσπών. Σ αυτήν την περίπτωση χάνεται η βεβαιότητα για την υπερψήφιση της Συμφωνίας. Η Έλενα Κουντουρά θα ξαναψηφίσει; Στη θέση του Βασίλη Κόκκαλη θα μπορούσε να προσμετρηθεί ο Σπύρος Λυκούδης, όμως στη θέση του Κώστα Ζουράρι μπαίνει το ερωτηματικό για το τι μέλλει γενέσθαι με τον Θανάση Θεοχαρόπουλο. Ένα άλλο σενάριο είναι να επανατοποθετηθεί συνολικά το Ποτάμι επιλέγοντας ακόμη και την αποχή.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Επόμενο μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνηση μετά την ψήφο εμπιστοσύνης είναι η κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών όπου καθοριστικός θα είναι ο ρόλος του Ποταμιού. Όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, το απόγευμα της Τρίτης κυκλοφόρησαν σενάρια σχετικά με την επίσπευση της διαδικασίας κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών, ότι θα έχει ψηφιστεί έως την Παρασκευή.

Ωστόσο, πηγές από τον ΣΥΡΙΖΑ διαψεύδουν τα σενάρια αυτά, που τονίζουν ότι θα έρθει κανονικά προς κύρωση, Πέμπτη-Παρασκευή θα έρθει στα κόμματα, τη Δευτέρα θα εισαχθεί προς συζήτηση στις Επιτροπές με στόχο να έχει ψηφιστεί έως τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ