Κόντρα Φίλη – Μπακογιάννη για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Του Γιώργου Λυκουρέντζου

Ως έμμεση πρόκληση στον Πάνο Καμμένο, ο οποίος καθόταν μόλις λίγα μέτρα μακριά του ερμηνεύθηκε η βεβαιότητα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Φίλη στη Βουλή πως η Συμφωνία των Πρεσπών θα περάσει από την παρούσα Βουλή.

«Θέλω να διαβεβαιώσω τη Βουλή ότι αυτή η κυβέρνηση θα περάσει την συμφωνία για τις Πρέσπες άρα όλη η φιλολογία ότι δεν θα περάσει η συμφωνία από τη Βουλή έχει καταρρεύσει. Θα περάσει η σύμβαση από τις Πρέσπες. Θα πιείτε το ποτήρι αυτό κύριοι της Νέας Δημοκρατίας” είπε αρχικά και πρόσθεσε. «Φέρτε πρόταση δυσπιστίας στη Βουλή για να καταλάβετε ότι αυτή η κυβέρνηση είναι ισχυρή και θα παραμείνει μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2019 για να ολοκληρώσει το έργο της για να εξυπηρετήσει τα λαϊκά συμφέροντα».

Η ομιλία του κ. Φίλη δεν έμεινε ασχολίαστη από τη Νέα Δημοκρατία με την Ντόρα Μπακογιάννη να επισημαίνει ότι σηματοδοτεί την επόμενη ημέρα στις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ και η επόμενη ημέρα είναι ήδη εδώ.

Όσον αφορά στην τροπολογία ο κ. Φίλης περιορίστηκε σε ερωτήματα προς τον κ. Καμμένο λέγοντάς του ότι αναμένει εξηγήσεις στη συνεδρίαση της επιτροπής εξοπλιστικών προγραμμάτων:

“Πώς είναι δυνατόν να έρχεται να κυρωθεί με νόμο μια προσφορά ιδιωτικής εταιρείας; Πως καλούμαστε να κυρώσουμε μια τέτοια συμφωνία χωρίς να ξέρουμε τους όρους; Δύο υπουργοί είναι στη φυλακή για το τι είχε γίνει με τα αντισταθμιστικά οφέλη στο παρελθόν. Υπάρχουν πάρα πολλές υποψίες και καταγγελίες που έχουν να κάνουν με την πραγματικότητα των επιχειρηματικών συμφερόντων» είπε.

Πηγή: real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ