Ζαχαριάδης στον Realfm 97,8: Η Συμφωνία των Πρεσπών θα περάσει με απόλυτη πλειοψηφία από τη Βουλή

“Το 2019 αρχίζει ένας θετικός κύκλος για την κοινωνία και την οικονομία, που μπορούμε να αρχίσουμε να καλύπτουμε έδαφος από τον δρόμο που χάσαμε όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και να καινοτομούμε και να προχωράμε”, είπε ο διευθυντής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Καμπουράκη.

“Εγώ δεν έχω ακούσει επίσημα από κανέναν υπουργό της κυβέρνησης να λέει ότι θέλω να ρίξω αυτή την κυβέρνηση. Απεναντίας μπορώ να σας απαριθμήσω δηλώσεις, χωρίς να το παίζω συνήγορος ή καθοδηγητής κανενός, που λένε ότι σε αυτό το θέμα είναι ισχυρή η διαφωνίας μας στα άλλα θα πάμε μέχρι το τέλος. Διαπιστώνω και εγώ ότι υπάρχει ισχυρή αντίθεση σε αυτό το θέμα. Η βούληση μου και η πρόταση μας είναι να εξαντλήσουμε τις δυνατότητες, τα όρια και τα περιθώρια μέχρι τον Οκτώβρη του 2019 αυτής της κοινής κυβερνητικής πορείας. Δεν θα κάνω εγώ υπόδειξη στον οποιοδήποτε πώς θα ορίσει τη στάση του και πώς θα τοποθετηθεί. Εμάς η βούλησή μας είναι να συνεχίσει αυτό το έργο, να ολοκληρωθεί η προσπάθεια ανασυγκρότησης της οικονομίας και ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής και σε αυτό το ζήτημα που είναι υπαρκτή, σοβαρή και έντονη η πολιτικής μας αντίθεση… Δεν έχουμε γίνει ούτε εμείς ΑΝΕΛ, ούτε οι ΑΝΕΛ έγιναν ΣΥΡΙΖΑ” ανέφερε ο διευθυντής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

Ερωτηθείς εάν φοβάται ότι θα φύγει ο Πάνος Καμμένος, ο κ. Ζαχαριάδης απάντησε μεταξύ άλλων ότι “η πολιτική δεν γίνεται ούτε με φόβους, ούτε με νομίζω. Δεν είναι στη δική μας ευχέρεια, είναι μία απόφαση η οποία είναι δική του. Η βούληση του δικού μας κόμματος είναι να μπορέσουμε να συνεχίσουμε μέχρι το τέλος αυτή τη συνεργασία. Καθίστε να κάνει μία τέτοια τοποθέτηση και θα τη σχολιάσουμε μετά, μην την προδιαθέτουμε” και πρόσθεσε:

“Έχω βέβαιη την πεποίθηση ότι το κόμμα το δικό μας και ο χώρος ο δικός μας προσπαθεί να έχει έναν ειλικρινή και πολιτικό διάλογο με τα άλλα κόμματα και με τις άλλες κοινοβουλευτικές ομάδες και όχι να τους θρυμματίσει για να μπορέσει να πετύχει πλειοψηφία. Εμείς δεν θέλουμε να σπάσουμε κανένα κόμμα, δεν θέλουμε να λεηλατήσουμε όπως συνήθιζαν παλαιότερα τα κόμματα να κάνουν. Από εκεί και πέρα όμως η κάθε κοινοβουλευτική ομάδα, ο κάθε αρχηγός και το κάθε πρόσωπο έχει ακέραιη την ευθύνη για τις πολιτικές πράξεις και τις επιλογές που κάνει για τα ζητήματα τα οποία σταθμίζει και αποφασίζει για το παρόν και το μέλλον της χώρας”.

Στο ερώτημα εάν η κυβέρνηση είναι έτοιμη να αποδεχτεί το ενδεχόμενο η Συμφωνία των Πρεσπών να περάσει από τη Βουλή με μειωμένη πλειοψηφία ο κ. Ζαχαριάδης δήλωσε μεταξύ άλλων ότι “με την απλή πολιτική γεωγραφία και τα απλά μαθηματικά της Βουλής, θα έχουμε απόλυτη πλειοψηφία 151 και πάνω. Αν δε ο κ. Μητσοτάκης άφηνε ελεύθερους τους βουλευτές του να ψηφίσουν κατά βούληση, η γνώμη μου είναι ότι το τελικό αποτέλεσμα θα ήταν πιο κοντά στο 200 παρά στο 151”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ