Ζαχαριάδης: Ο Τσίπρας δεν είναι Σαμαράς που άφησε τη χώρα χωρίς προστασία πρώτης κατοικίας

Τα θετικά μέτρα ενίσχυσης που περιλαμβάνει ο πρώτος μεταμνημονιακός προϋπολογισμός υπογραμμίζει ο διευθυντής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και προσθέτει πως και στο ζήτημα της φορολογίας, «υπάρχει ένα συγκεκριμένο πλάνο για την κλιμακωτή και λελογισμένη μείωση της φορολογίας σε βάθος τετραετίας, ώστε να διατηρούμε υγιή τα δημόσια οικονομικά και να μην παρεκκλίνουμε από τους στόχους μας, προχωρώντας παράλληλα στις απαραίτητες ελαφρύνσεις».

Για την προστασία της πρώτης κατοικίας ο κ. Ζαχαριάδης τονίζει, στη συνέντευξή του στο Πρακτορείο, ότι «ο Τσίπρας δεν είναι Ραχόι που ξέσκισε τη μεσαία λαϊκή κατοικία στην Ισπανία, ο Τσίπρας δεν είναι Σαμαράς που άφησε τη χώρα χωρίς προστασία πρώτης κατοικίας όταν έληξε ο προηγούμενος νόμος στο τέλος του 2014».

Ερωτηθείς για τις σχολικές καταλήψεις του προηγούμενου διαστήματος και τα συνθήματα που ακούσθηκαν εκεί, ο κ. Ζαχαριάδης ξεκαθαρίζει: «Ο φασισμός πρέπει να μείνει έξω από τα προαύλια και τις τάξεις των σχολείων. Θα πρέπει να απομονωθούν από τα σχολεία φασιστικοί θύλακοι, κι αυτό είναι κυρίως ευθύνη των εκπαιδευτικών και των συλλόγων γονέων. Οι μαθητές πρέπει να συζητήσουν και να εμβαθύνουν ιστορικά. Το σύνθημα που είδαμε σε πανό “η Δημοκρατία πούλησε τη Μακεδονία”, δεν έχει γραφτεί κατά τη γνώμη μου από χέρι μαθητή».

Αναφορικά με τις συνεργασίες ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών ο διευθυντής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως, «στην Τοπική Αυτοδιοίκηση επιδιώκουμε τις μέγιστες δυνατές συγκλίσεις με πρόσωπα που έχουν προοδευτική κατεύθυνση και κάνουν έργο στις τοπικές κοινωνίες» , πάντως διευκρινίζει, «η σημερινή ηγεσία του ΚΙΝΑΛ φαίνεται να μην αντιλαμβάνεται την αναντίρρητη πραγματικότητα, σε πολλά σημεία φαίνεται να τοποθετείται εγγύτερα προς τη ΝΔ και τις συντηρητικές πολιτικές και να την χωρίζει άβυσσος όχι μόνο με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και με κομβικές επιλογές των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ