• Τσίπρας σε Εντογάν: Θα υπερασπιστούμε την ειρήνη και την πατρίδα μας μέχρι την τελευταία ρανίδα τους αίματος μας - ΒΙΝΤΕΟ

  2:02 μμ, Κυριακή 06 Ιάν 2019 2:02 μμ, Κυριακή 06 Ιάν 2019

  “Προς τα έξω θέλω να στείλω το μήνυμα ότι παρά τις διαφορές στο εσωτερικό μας, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες θα είναι ενωμένοι για να υπερασπιστούν την κυριαρχία και την ακεραιότητα της πατρίδας μας”, είπε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην τελετή ανακήρυξης του σε επίτιμο δημότη Σαμοθράκης.

  “Και απευθύνομαι και στους γείτονες μας προς Ανατολάς που επανέρχονται συχνά με μία αχρείαστη και παντελώς ακατανόητη ρητορική. Δεν το κάναμε ποτέ, ούτε και τώρα θα μπούμε σε αδιέξοδες αντιπαραθέσεις. Η Ελλάδα δεν είναι μία χώρα που χτίζει την εθνική της αυτοπεποίθηση με λόγια, αλλά με έργα, με την ενεργή της εξωτερική πολιτική αυτή που την έχει καταστήσει πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στα Βαλκάνια και τη νοτιοανατολική Μεσόγειο” σημείωσε ο κ. Τσίπρας αναφέροντας ότι “η Ελλάδα έχει την ετοιμότητα εκείνη των Ενόπλων Δυνάμεων της και την αποφασιστικότητα των Ενόπλων Δυνάμεων της ώστε να είναι και μία χώρα η οποία δεν μπορεί σήμερα να απειληθεί από κανέναν. Τις κραυγές και την επιθετική ρητορική όσοι είναι αυτοί που τις προτιμούν να ξέρουν ότι δεν αποτελούν ένδειξη ισχύος, το αντίθετο αποτελούν ένδειξη αδυναμίας”.

  “Χθες είδα στα δελτία των ειδήσεων ότι ο φίλος Πρόεδρος Ερντογάν, απευθυνόμενος στο λαό της Σμύρνης, σε πολίτες της Σμύρνης, θέλησε να τους διαβάσει στίχους ενός ποιήματος που υμνεί τον πόλεμο”, δήλωσε ο Πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

  "Εγώ σήμερα εδώ, από την άλλη πλευρά του Αιγαίου, από τη Σαμοθράκη, και κυρίως απευθυνόμενος σε όλους τους σκεπτόμενους ανθρώπους και στις δύο ακτές του Αιγαίου δεν θα θυμηθώ στίχους του πολέμου, αλλά στίχους ενός ποιητή που ύμνησε την ειρήνη, την κοινωνική δικαιοσύνη και την ανθρώπινη χειραφέτηση, του Μπέρτολτ Μπρεχτ, που έγραψε το εξής: ‘Στρατηγέ ο άνθρωπος είναι πολύ χρήσιμος. Ξέρει να πετάει, ξέρει και να σκοτώνει, έχει όμως ένα ελάττωμα, ξέρει να σκέφτεται’. Απευθύνω λοιπόν το μήνυμα σε όλους -και στις δύο πλευρές του Αιγαίου-που ξέρουν να σκέφτονται και κυρίως γνωρίζουν την ιστορία- οι δυο λαοί βρέθηκαν στο διάβα της ιστορίας και σε στιγμές συγκρούσεων, δράματος, αλλά και σε στιγμές ειρήνης. Και σε στιγμές πολέμου, αλλά και σε στιγμές ειρηνικής διαβίωσης. Εμείς γνωρίζοντας αυτή την ιστορία και ως χώρα συμβολίζοντας πάντοτε την προσπάθεια για την ειρήνη, τις μεγάλες αξίες της λευτεριάς και της πανανθρώπινης δικαιοσύνης, για αυτό αγωνιζόμαστε, για αυτό έχουμε τη σιγουριά των Ενόπλων Δυνάμεων μας, που είναι ετοιμοπόλεμες ακριβώς επειδή ξέρουμε ότι υπερασπιζόμαστε την ειρήνη και θα την υπερασπιστούμε μέχρι την τελευταία ρανίδα τους αίματος μας όπως θα υπερασπιστούμε και την τελευταία γωνιά της πατρίδας μας”.

  Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ:

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα