Καμμένος: Αν η Συμφωνία των Πρεσπών έρθει στη Βουλή, αποχωρούμε από την κυβέρνηση και την κυβερνητική πλειοψηφία – ΒΙΝΤΕΟ

Την πρόθεσή του να αποσύρει την στήριξή του στην κυβέρνηση αν έρθει η συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή επανέλαβε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, ο οποίος εξαπέλυσε επίθεση στη ΝΔ.

“Εγώ δεν κάθισα ποτέ με τον κ. Βορίδη στα ίδια έδρανα, δεν κάθισα ποτέ με τον κ. Γεωργιάδη ή με τον κ. Πλεύρη ή με όλους αυτούς που σήμερα εξουσιάζουν και καθοδηγούν τη ΝΔ. Με αυτά τα άκρα που δεν συνεργαζόταν ο Κώστας Καραμανλής. Η ΝΔ σήμερα έχει μετατραπεί στον πολιτικό βραχίονα μιας εγκληματικής οργάνωσης που καλύπτεται πίσω από εκδοτικά συμφέροντα” είπε μεταξύ άλλων ο κ. Καμμένος. “Αυτή η κυβέρνηση ανέλαβε τα ηνία και έβαλε σε προτεραιότητα την προστασία των πιο αδύναμων. Πιστέψαμε κι εμείς -παρότι ανήκουμε σε διαφορετικό χώρο από τον ΣΥΡΙΖΑ – ότι προτεραιότητα έχουν οι συνταξιούχοι από τους μεγαλοεπιχειρηματίες και παλέψαμε και καταφέραμε να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια και να μην μειωθούν οι συντάξεις” τόνισε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, ενώ κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι έχει ποντάρει τα πάντα στο θέμα του Σκοπιανού.

“Η θέση των ΑΝΕΛ είναι απόλυτη, ξεκάθαρη και από την αρχή διατυπωθείσα. Εμείς δεν συμφωνούμε σε καμία λύση που θα περιέχει τον όρο Μακεδονία. Αυτό το είχαμε πει από την αρχή, κι αν έρθει η ώρα να χωρίσουν οι δρόμοι μας θα χωρίσουν γιατί παρά τη συμφωνία που είχαμε κάνει, έρχεται το θέμα στη Βουλή και χρειάζεται η ψήφος η δική μας για την επικύρωσή της. Ξεκάθαρα λοιπόν. Δεν πιστεύουμε σε οποιαδήποτε λύση με τον όρο Μακεδονία, σε αντίθεση με τον κ. Μητσοτάκη γιατί θυμίζω ότι νονός του όρου Βόρεια Μακεδονία είναι η αδελφή του”.”Η συμφωνία των Πρεσπών έχει πεθάνει γιατί ο ίδιος ο κ. Ζάεφ παρά τις προσπάθειες που έκανε η ελληνική πλευρά να βρεθεί μια λύση, με συνεχείς του δηλώσεις, αναιρεί την ίδια τη συμφωνία. Εκτός αν έχει κάνει άλλη συμφωνία με τον κ. Κοτζιά κάτω από το τραπέζι. Τέτοια συμφωνία όμως εμείς δεν γνωρίζουμε και είναι ξεκάθαρο ότι όσο επαναλαμβάνει τη λέξη Μακεδονία, μακεδονικό έθνος, μακεδονική γλώσσα, δεν υπάρχει περίπτωση τέτοια συμφωνία να κυρωθεί από ελληνική πλευρά. Και χαίρομαι για τη δημόσια θέση που πήρε ο πρωθυπουργός σήμερα, που ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται η ελληνική πλευρά να δεχθεί καμία ερμηνεία περί μακεδονικής εθνότητας . Εμείς προχωράμε παρακάτω, καμία χρήση του όρου Μακεδονία” σημείωσε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε:”Αν έρθει η συμφωνία στη βουλή, δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι οι ΑΝΕΛ αποχωρούν από την κυβέρνηση και την κυβερνητική πλειοψηφία και τότε θα καλέσω τον κ. Μητσοτάκη πριν κάνει τις παλικαριές για πρόταση μομφής να δηλώσει δημόσια αν αποδέχεται τον όρο Μακεδονία, και αν ψηφιστεί η συμφωνία, αν θα την καταργήσει αν ποτέ ο λαός του δώσει την πλειοψηφία. Γιατί έτσι παίρνονται οι αποφάσεις στα ίσα. Η μόνη ξεκάθαρη θέση πλην των ΑΝΕΛ είναι της Ένωσης Κεντρώων και του Βασίλη Λεβέντη. Έχει ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή τη δική του θέση και σε αυτό θα συμπορευτούμε κ. Λεβέντη από κοινού. Και προϋπόθεση για να παρθεί οποιαδήποτε απόφαση παραμένει να ισχύει η σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας γιατί η τελευταία απόφαση είναι υπό τον Κωνσταντίνο Καραμανλή με τους προέδρους των κοινοβουλευτικών κομμάτων και αυτή έχει συνταγματική ισχύ”

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ