Θεοδωράκης για Συμφωνία των Πρεσπών: Περιμένουμε τα τελικά κείμενα και θα τα πούμε στη Βουλή

Του Γιώργου Σιαδήμα

Στη συζήτηση επί των τελικών κειμένων που θα έρθουν στη Βουλή για τη Συμφωνία των Πρεσπών παρέπεμψε ο Σταύρος Θεοδωράκης τη στάση του, κατά τη διάρκεια παρουσίασης του βιβλίου του Κωστή Χατζηδάκη όπου βρέθηκε μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού επεσήμανε μεν ότι είναι υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών, σημείωσε δε ότι θα περιμένει τα τελικά κείμενα στο Κοινοβούλιο, επιβεβαιώνοντας το σχετικό Κυριακάτικο δημοσίευμα της Realnews.

«Δεν υπάρχουν υποδείξεις για το Ποτάμι. Αναφέρομαι στο Μέγαρο Μαξίμου που έβγαλε ανακοίνωση γιατί δεν μπορεί να απευθυνθεί με αυστηρότητα στον άλλον εταίρο. Και έτσι προσπαθεί να κάνει κουμάντο στα κόμματα των άλλων. Πολλοί θεωρούν ότι οι θέσεις σου πρέπει να μπαίνουν σε μία ζυγαριά, τί μου δίνεις, τί χάνω. Δε βλέπω τα πράγματα έτσι και δε θα μείνω στην πολιτική έτσι. Το Ποτάμι το έκανε ξεκάθαρο από την πρώτη στιγμή. Τα πρωτοσέλιδα ότι είμαι στα ψηφοδέλτια της ΝΔ δεν με εκπλήσσουν γιατί πριν από έξι μήνες με έβαζαν στον ΣΥΡΙΖΑ. Θα επιμείνω με τις απόψεις μου. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Θέλουμε λύση και πιστεύουμε ότι η Ελλάδα δεν κινδυνεύει από τους βόρειους γείτονές μας. Αυτή η συμφωνία δεν ήταν η καλύτερη, υπάρχουν σημεία που διαφωνεί το Ποτάμι αλλά αναλογιζόμαστε τί κερδίσαμε όλα αυτά τα χρόνια. Τον Μάρτιο οι Ελληνες θα πρέπει να πάρουν μία απόφαση που δε θα είναι εύκολη. Λέω ότι το Ποτάμι δεν αλλάζει την άποψή του, πρέπει να υπάρξει λύση στο πρόβλημα , όμως από την άλλη δεν στερούμαστε του δικαιώματος να κρίνουμε δηλώσεις που προσβάλλουν τους Μακεδόνες μας. Περιμένουμε τα τελικά κείμενα και θα τα πούμε στη Βουλή. Επειδή στον ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να κάνουν κουμάντο στο δικό τους εταίρο και απευθύνονται σε εμάς» επεσήμανε ο κ. Θεοδωράκης.Πηγή: real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ