Το πόρισμα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για το ΚΕΕΛΠΝΟ – Τι αναφέρει για τον Γεωργιάδη

Του Γιώργου Λυκουρέντζου

Την άποψη ότι ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης δεν είχε δόλο αλλά ως ωφελούμενος θα έπρεπε να έχει ελέγξει τη νομιμότητα της διαδικασίας προσλήψεων των 22 υπαλλήλων στο ΚΕΕΛΠΝΟ καταθέτει στο πόρισμά της η Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Στο κείμενο που συνέταξε η βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Έφη Χριστοφιλοπούλου αφιερώνεται ειδικό τμήμα για την ευθύνη του κ. Γεωργιάδη στο οποίο αναφέρεται χαρακτηριστικά: “Σε ό,τι αφορά τον Υπουργό Υγείας της επίμαχης περιόδου, είναι αναντίρρητο ότι υπήρξε οιονεί «ωφελούμενος» από τις 14 τουλάχιστον εκ των 22 προσλήψεων, καθ’ όσον όπως αναφέρθηκε οι ως άνω εργαζόμενοι απασχολήθηκαν στο Γραφείο Υπουργού, σε διαφορετικές θέσεις. Εντούτοις, το στοιχείο του δόλου δεν αφορά το ζήτημα της πρόσληψης στο ΚΕΕΛΠΝΟ και της απασχόλησης στο γραφείο υπουργού.

Επιλήψιμος δόλος υφίσταται μόνον εάν ετέθη υπ’ όψιν του Υπουργού και γνώριζε, ή εάν ζήτησε ο ίδιος, οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι να προσληφθούν παρανόμως. Τέτοιο στοιχείο ανενδοίαστης θετικής γνώσεως του Υπουργού, δεν προέκυψε. Ο Υπουργός, πάντως, όφειλε (είτε ο ίδιος, είτε δια του πολιτικού του γραφείου που αποτελεί οργανωμένη υπηρεσιακή μονάδα, με Διευθυντή και προσωπικό) να έχει ελέγξει τη νομιμότητα της διαδικασίας πρόσληψης και απασχόλησης τουλάχιστον των 14 υπαλλήλων – συνεργατών του ΚΕΕΛΠΝΟ που διατέθηκαν στο γραφείο του”.

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ