• Άναψαν τα αίματα στη Βουλή - Βορίδης: Είστε εθνομηδενιστές - Χριστοδουλοπούλου: Είστε ο θεωρητικός της ακροδεξιάς στην Ελλάδα

  3:34 μμ, Πέμπτη 29 Νοε 2018 3:34 μμ, Πέμπτη 29 Νοε 2018

  του Γιώργου Λυκουρέντζου

  Σφοδρή πολιτική σύγκρουση στην επιτροπή Συνταγματικής Αναθεώρησης προκάλεσε η τοποθέτηση του Μάκη Βορίδη της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή και οι αναφορές του περί εθνομηδενιστών, οι οποίοι θέλουν να καταργήσουν τη θρησκευτική ταυτότητα των Ελλήνων.

  Μιλώντας στην πρωινή συνεδρίαση της Επιτροπής, ο κ. Βορίδης υποστήριξε ότι επειδή κατέρρευσε ο κομμουνισμός, η πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ θέλει εκδικητικά τώρα να καταργήσει τη θρησκευτική και την εθνική ταυτότητα των Ελλήνων, εξ ου και επιθυμεί τον διαχωρισμό Κράτους -Εκκλησίας. Ο κ. Βορίδης επανέλαβε το επιχείρημά του για τον σταυρό στη σημαία ενώ αναφέρθηκε και στις θρησκευτικές εορτές λέγοντας: “Είστε εθνομηδενιστές. Ο εσταυρωμένος δεν θα μπορεί να βρίσκεται ούτε στα δικαστήρια ούτε στα σχολεία. Να μην αποκρύπτετε την αλήθεια. Να πείτε στον λαό ότι αν συνεχίσουν να εορτάζονται οι θρησκευτικές εορτές θα είναι επειδή είναι έθιμο. Αυτό πλήττει ευθέως τη θρησκευτική ταυτότητα των Ελλήνων”.

  Η τοποθέτηση Βορίδη προκάλεσε έντονη αναστάτωση στην αίθουσα της Γερουσίας. Στον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας απάντησε η αντιπρόεδρος της Βουλής Τασία Χριστοδουλοπούλου χαρακτηρίζοντάς τον ως τον θεωρητικό της ακροδεξιάς στη χώρα. “Το ζήτημα των κοινωνικών ταυτοτήτων το ανέδειξε η Αριστερά.

  Κε Βορίδη είστε θεωρητικός της ακροδεξιάς, η οποία βέβαια είναι μειοψηφία στη Νέα Δημοκρατία και δεν έχει σχέση με τους κατσαπλιάδες της Χρυσής Αυγής. Πρέπει όμως να το επισημοποιήσετε για να δείτε τι θα κάνετε” είπε. Αναφερόμενη δε στη συμφωνία Τσίπρα-Ιερωνύμου, η κα Χριστοδουλοπούλου πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αδιαφορεί για το πολιτικό κόστος όταν θεωρεί ότι υπάρχουν ώριμα ζητήματα να συζητηθούν και να νομοθετηθούν. “Το κάναμε με τις Πρέσπες , το κάνουμε και τώρα. Να ανακόψουμε το αυγό του φιδιού τώρα που προσπαθεί να γίνει κυρίαρχο” είπε.

  Ο κ. Βορίδης επανήλθε ζητώντας τον λόγο επί προσωπικού και εξαπολύοντας νέα επίθεση σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ: “Στην αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ είναι πως όποιος υπερασπίζεται την ταυτότητα εθνική και θρησκευτική αυτός είναι ακροδεξιός. Το αφήνω προς κρίσιν. Είναι προφανές πως είναι κακοποίηση της ίδιας της έννοιας που συνέχει μια κοινωνία και από την οποία ασκούνται οι εξουσίες. Σκληρή κακοποίηση” είπε.

  Ακούγοντας την κα Χριστοδουλοπούλου να μιλάει για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τον λόγο πήρε ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης: “Είστε υποκριτές. Προσωπικά εσείς. Δεν σας είδα να σέβεστε τα ανθρώπινα δικαιώματα της μειοψηφίας στη Βουλή όταν σας ζητούσαμε στην επιτροπή Θεσμών να καλέσετε τον κ. Καμμένο και το αρνηθήκατε” είπε.

  Πηγή: real.gr

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα