Άδωνις Γεωργιάδης: Δεν προσδοκώ σε γρήγορες εκλογές, παρόλο που η Ελλάδα τις έχει άμεσα ανάγκη

«Δεν προσδοκώ σε γρήγορες εκλογές, παρόλο που η Ελλάδα τις έχει άμεσα ανάγκη και θα έπρεπε γίνουν ακόμα και αύριο. Πιστεύω ότι ο κ. Τσίπρας θα προσπαθήσει να εξαντλήσει μέχρι και την τελευταία ημέρα που μπορεί στην εξουσία».

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης σε δηλώσεις που έκανε απόψε στην Πάτρα, με αφορμή τη συμμετοχή του στο αναπτυξιακό συνέδριο που οργανώνει η εφημερίδα, «Σύμβουλος Επιχειρήσεων».

Αναφερόμενος στην οικονομία, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι «ήδη το δεκαετές ομόλογο του ελληνικού κράτους είναι πάρα πολύ ψηλά, πάνω από το 4,60% και αυτό σημαίνει ότι είμαστε αποκλεισμένοι από τις αγορές και παράλληλα το χρηματιστήριο δείχνει ότι οι προοπτικές ελληνικής οικονομίας είναι δυστυχώς ζοφερές».

Σχετικά με το πάγωμα των περικοπών στις συντάξεις, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ είπε ότι «η Κομισιόν συμφώνησε στη μη εφαρμογή της περικοπής της προσωπικής διαφοράς, διότι η κυβέρνηση συμφώνησε να παγώσει τον “νόμο Κατρούγκαλου”, ως προς το σκέλος των αυξήσεων των συντάξεων, εννοώ των πρωτογενών συντάξεων, του υπολογισμού των συντάξεων».

«Άρα», συνέχισε, «η κυβέρνηση αντάλλαξε μέχρι το 2024 παγωμένες συντάξεις για να μην εφαρμοστεί ο νόμος σε μία προεκλογική χρονιά».

Τέλος, αναφερόμενος στους βασικούς άξονες του προγράμματος της ΝΔ για την Παιδεία, που παρουσίασε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Άδωνις Γεωργιάδης το χαρακτήρισε ως «ένα ρηξικέλευθο πρόγραμμα».

Πηγή ρεπορτάζ: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ