• Δένδιας: Το μόνο που θέλει ο ελληνικός λαός είναι πάει στην κάλπη για να σας στείλει στα σπίτια σας

  6:11 μμ, Πέμπτη 22 Νοε 2018 6:11 μμ, Πέμπτη 22 Νοε 2018

  Ο Πρωθυπουργός επιχείρησε να εμφανίσει μια εικόνα της οικονομίας και της κοινωνίας που δεν συνάδει με την πραγματικότητα, απεναντίας ο ελληνικός λαός αδημονεί να έρθει η ώρα της κάλπης για να αποχωρήσει αυτή η κυβέρνηση, απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, λαμβάνοντας τον λόγο μετά την τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα στη συνεδρίαση της Ολομέλειας για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών.

  «Αφού προκάλεσε τον κ. Μητσοτάκη, έφυγε ταχέως μήπως προλάβει να έρθει ο κ. Μητσοτάκης» είπε ο κ. Δένδιας ο οποίος σχολιάζοντας τις αναφορές του πρωθυπουργού προς την αντιπολίτευση, αφενός είπε ότι ο όρος "Κασσάνδρα" είναι τίτλος για κείνους που επιβεβαιώνονται οι προβλέψεις τους αφετέρου κάλεσε τον πρωθυπουργό να «κοιτάξει τον Καβάφη με μεγαλύτερη εγγύτητα και με στενότερη αναλογία στις συνθήκες της κυβέρνησής του» και «να χαιρετήσει την Αλεξάνδρεια που χάνει».

  Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, παρατήρησε ότι ενώ ο κ. Τσίπρας μίλησε για «μνημόνιο συνεννόησης με τον ελληνικό λαό», ο ελληνικός λαός μοιάζει να μην συμμετέχει σε αυτό «δεν θέλει πλέον πολλές κουβέντες μαζί του» αλλιώς πως εξηγούνται οι 10, 12 και 16 μονάδες δημοσκοπικής διαφοράς με την ΝΔ. «Η μόνη συνεννόηση που μοιάζει να θέλει μαζί σας, το μόνο που περιμένει είναι πότε θα πάει στην κάλπη για να αποχωρήσετε με το καλό» είπε προς την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ.

  Επίσης ο κ. Δένδιας αναρωτήθηκε που πήγαν οι λεονταρισμοί του τύπου «πάμε να μετρηθούμε, πάμε να δούμε» και τώρα έχουν απλώς το πενιχρό περιεχόμενο ότι οι εκλογές θα καθυστερήσουν για να υπογραμμίσει πως αυτό και μόνο υποδηλώνει τον τεράστιο φόβο της κυβέρνησης απέναντι στην προσφυγή στην λαϊκή κρίση. «Εσείς δεν είστε που λέτε ότι εκφράζετε αυθεντικά την λαϊκή βούληση, τώρα γιατί τρέμετε; Αν εξαρτιόνταν βέβαια από σας δεν θα τις κάνατε ποτέ τις εκλογές γιατί ξέρετε τί συμβαίνει ξέρετε ότι η ελληνική κοινωνία το μόνο που περιμένει είναι μια ευκαιρία να σας στείλει στο σπίτι σας», προσέθεσε προς την πτέρυγα της πλειοψηφίας.

  Ο κ. Δένδιας, απέναντι στην αναφορά του πρωθυπουργού, «για το που είδε η ΝΔ τέταρτο Μνημόνιο» ανέφερε ότι οι νόμοι οι οποίοι ψήφισε αυτή η κυβέρνηση κόστισαν 4,5 δισ. στον φορολογούμενο και διερωτήθηκε «Ή μήπως είναι νομοθετήματα παροχών;». «Από το 2015 μέχρι σήμερα ενώ υποσχεθήκατε 12 δισ. παροχές επιβάλλατε 15 δισ. μέτρα από αυτά ούτε ένα δισ. δεν πήρατε πίσω. Μένουν 14 δισ., αυτά κοστίσατε» είπε χαρακτηριστικά.

  Αμφισβητώντας τα λεγόμενα του πρωθυπουργού για την Οικονομία, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, «αντιπαρέβαλλε» «την ευρύτερη εικόνα της Οικονομίας» που δείχνει ότι η κοινωνία δεν είναι σε φάση πρώιμης ευτυχίας και ευφορίας ούτε βρίσκεται είναι μπροστά σε ένα αναπτυξιακό άλμα. Όπως είπε, μεταξύ άλλων, το «θερμόμετρο της αξιοπιστίας της χώρας», το ελληνικό ομόλογο έχει επιτόκιο 300% μεγαλύτερο από της Πορτογαλίας.

  Έθεσε δε το ερώτημα αν με το να μιλά για αποκατάσταση ενός δίκαιου ασφαλιστικού συστήματος εννοεί αυτό που μετά από 35 χρόνια ασφαλιστικών εισφορών δίνει 280 ευρώ κύρια σύνταξη, κι επικουρική άλλα 30 ευρώ. Ακόμη ρώτησε γιατί το ελληνικό κράτος «χρωστάει ακόμη» 39.000 συντάξεις καθ ομολογία της αρμόδιας υπουργού; «Τι κριτήρια επιτυχίας είναι αυτά;» προσέθεσε.

  Ο κ. Δένδιας, καταλόγισε επίσης στον κ. Τσίπρα ότι δεν άσκησε κανέναν έλεγχο στην διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ και δεν επέδειξε καμία ευαισθησία για τα 700 εκ. ευρώ που έχασε ο φορολογούμενος από το σκάνδαλο με το "Ελ. Βενιζέλος". «Υπάρχει δημοκρατικό κράτος που διοίκηση ΝΠΔΔ θα κατέληγε σε συμφωνία με παραχωρησιούχο, θα γινόταν διόρθωση της σύμβασης και ο παραχωρησιούχος θα ερχόταν να καταβάλει άλλο ένα 200% και δεν θα απολυόταν;» ρώτησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

  «Για πιο ηθικό πλεονέκτημα μας μιλάτε. Τις τροπολογίες του υπουργείου Υγείας τις είδατε; Για πληρωμή και προμήθειες κατά παρέκκλιση αυτό λένε. Κι αυτό κάνετε συνεχώς. Τί είναι αυτά τα χάλια; Δεν κάνετε τίποτα άλλο παρά να νομοθετείτε κατά παρέκκλιση για να μπορέσετε να πληρώσετε και να μπορέσετε να αγοράσετε. Αυτά δεν είναι στην καλύτερη περίπτωση καθόλου σοβαρά και την χειρότερη την αφήνω σε σας. Με κανένα τρόπο πάντως δεν συγκροτούν στοιχεία ηθικού πλεονεκτήματος στην χειρότερη δε ίσως συνιστούν στοιχεία δικογραφίας» είπε καταλήγοντας την ομιλία του ο κ. Δένδιας.

  Πηγή ρεπορτάζ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα