Βενιζέλος: Να μην ψηφιστεί καμία διάταξη σε αυτή τη Βουλή με 180 – Tι είπε για τον Σημίτη

Βουλή, του Γιώργου ΛυκουρέντζουΤην έντονη ανησυχία του για το ότι η διαδικασία συνταγματικής αναθεώρησης εκκινεί σε μια αρνητική συγκυρία εξέφρασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος εκτιμώντας ότι οι πιθανότητες να γίνουν λάθη είναι σαφώς περισσότερες από τις πιθανότητες να υπάρξουν βελτιώσεις.

Ο πρώην Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης μίλησε με πάθος για τη σοφία και την αντοχή του υπάρχοντος Συντάγματος το οποίο όπως είπε άντεξε στην κρίση και πρέπει να προστατευθεί.

Μιλώντας παράλληλα για την ανάγκη συναίνεσης ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε την άποψη ότι καμία διάταξη δεν πρέπει να λάβει 180 ψήφους σε αυτή τη Βουλή ούτως ώστε να διασφαλιστεί η συναίνεση στην επόμενη Βουλή η οποία θα λάβει και τις τελικές αποφάσεις για τη διατύπωση των άρθρων.

“Η συναίνεση είναι υποχρέωση. Χαίρομαι γιατί η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ είναι μετριοπαθέστερη από την αρχική. Χαίρομαι γιατί έφυγε το συμβουλευτικό για την αναθεώρηση δημοψήφισμα. Μόνο που πρέπει να έχουμε συνείδηση των προβλημάτων που μας αναμένουν. Ένας από τους λόγους που άντεξε η χώρα ήταν το ότι είχε Σύνταγμα” είπε ο κ. Βενιζέλος ερχόμενος σε πλήρη αντίθεση με την πρόταση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη για διευρυμένη πλειοψηφία σε όλες τις προτάσεις από αυτή τη Βουλή.

Από την ομιλία του κ. Βενιζέλου δεν έλειψε και η αναφορά στις πληροφορίες για το άνοιγμα λογαριασμών του Κώστα Σημίτη με τον πρώην Υπουργό να λέει χαρακτηριστικά: “Σήμερα ξεκινά η διαδικασία της συνταγματικής υποτίθεται αναθεώρησης και μαθαίνουμε ότι ξεκινά έρευνα στους λογαριασμούς του Κώστα Σημίτη. Κάποιοι θέλουν να αμαυρώσουν το εμβληματικό πρόσωπο του ευρωπαϊκού κεκτημένου της χώρας. Ματαιοπονούν, εκτίθενται και εκθέτουν και τη Δικαιοσύνη”.

Πηγή: real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ