Τζανακόπουλος: Μιλάμε για πρόταση συμφωνίας – ΒΙΝΤΕΟ

Ο Πρωθυπουργός και ο Αρχιεπίσκοπος ανακοίνωσαν χθες την πρόθεση τους να προτείνουν μια ιστορική Συμφωνία μεταξύ Πολιτείας και Εκκλησίας η οποία θα οδηγήσει στον εξορθολογισμό των σχέσεων μεταξύ τους», δήλωσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολιάζοντας τη δήλωση του Αρχιεπισκόπου ότι «άλλο συμφωνία, άλλο πρόθεση για συμφωνία», διευκρίνισε ότι πρόκειται για πρόταση συμφωνίας και όλα αυτά τελούν υπό την αίρεση της έγκρισης από την Ιεραρχία και το υπουργικό συμβούλιο.

Για μια τέτοια ιστορικού χαρακτήρα συμφωνία, τα βήματα πρέπει να είναι προσεκτικά και να υπάρξει εξαντλητικός διάλογος, είπε.

Σημείωσε ότι «στόχος της πρότασης είναι να θέσει το πλαίσιο διευθέτησης ιστορικών εκκρεμοτήτων». «Για πρώτη φορά από συστάσεως ελληνικού κράτους το ζήτημα της εκκλησιαστικής περιουσίας επιχειρείται να επιλυθεί όχι με μονομερείς ενέργειες αλλά με συμφωνία μεταξύ Πολιτείας και Εκκλησίας σε ισότιμη βάση μετά από ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο», τόνισε.

“Η κυβέρνηση καλεί όλες τις πολιτικές δυνάμεις να υποστηρίξουν αυτή την ιστορική πρωτοβουλία που διευθετεί μια από τις πιο περίπλοκες νομικές και πραγματικές εκκρεμότητες, ίσως την πιο περίπλοκη, στην ιστορία του ελληνικού κράτους”, πρόσθεσε. Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ