Δρίτσας: Καθόλου θετική εξέλιξη η παραίτηση Κοτζιά

Καθόλου θετική εξέλιξη χαρακτήρισε την παραίτηση του Νίκου Κοτζiά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας μιλώντας στον Αθήνα 9,84. «Λυπούμαστε πολύ που συνέβη», σημείωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Δρίτσας τόνισε ότι αυτό δεν συνέβη για λόγους πολιτικής διαφωνίας καθώς -όπως είπε- «ο Νίκος Κοτζιάς έκρινε ότι η αξιοπρέπειά του δεν του επιτρέπει να συνεχίσει θεωρώντας ότι έπρεπε να έχει καλυφθεί από τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από την κυβέρνηση απ’ ότι συνέβη».

«Στην πραγματικότητα δεν συνέβη όλο αυτό. Στην πραγματικότητα δεν ετέθη θέμα επιλογής ανάμεσα στον Νίκο Κοτζιά ή τον Πάνο Καμμένο ή οποιονδήποτε. Ετέθη ζήτημα από την πλευρά της κυβέρνησης καταλλαγής των αντιθέσεων και των αντιπαραθέσεων» πρόσθεσε.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν πρέπει να δοθεί στη δημοσιότητα η επιστολή παραίτησης του κ. Κοτζιά είπε: « Προφανώς αν το ζητήσει ο ίδιος ο Νίκος Κοτζιάς μπορεί να δοθεί. Αν θέλουμε να μάθουμε ο πρώτος που έχει να το πει είναι ο Νίκος Κοτζιάς» .

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε αθλιότητα το αίτημα της ΝΔ για έρευνα των μυστικών κονδυλίων του υπουργείου Εξωτερικών. Όπως είπε, όλα τα κόμματα έχουν αντιπρόεδρο και έλεγξαν τα στοιχεία που κατέθεσε ο Νίκος Κοτζιά στη βουλή. «Κανείς δεν έθεσε θέμα κατά τον έλεγχο αυτό για οποιανδήποτε ρύθμιση ή πρωτοβουλία του ΥΠΕΞ».

Παράλληλα, έκανε μάλιστα λόγο για άθλια ανεύθυνη σπέκουλα για τα πιο λεπτά ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής από το πιο ανεύθυνο, όπως είπε, κόμμα που ανέδειξε η σύγχρονη πολιτική ιστορία του τόπου: τη Νέα Δημοκρατία.

Όσον αφορά στο θέμα του προσφυγικού ο κ. Δρίτσας είπε ότι η Μόρια είναι ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα λέγοντας πως αυτό οφείλεται σε «εμπλοκή αντιφατικών ρυθμίσεων που δεν επιτρέπουν προς το παρόν τη μεταφορά των προσώπων που θα έπρεπε να φιλοξενούνται προσωρινά» στο ΚΥΤ.

Για την Μόρια

Απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με το πιο είναι το εμπόδιο για τη βελτίωση των συνθηκών στη Μόρια ο κ. Δρίτσας είπε πως αυτό είναι η χωρητικότητα. «Όλες αυτές οι δομές και οι υποδομές είναι φτιαγμένες για πολύ λιγότερο κόσμο.

Ερωτηθείς αναφορικά με τις καταγγελίες οργανώσεων για φαινόμενα βίας εντός του ΚΥΤ απάντησε: «Ο υπεύθυνος της Μόρια διέψευσε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο αυτές τις καταγγελίες. Επισήμανε ότι οι καταγγελίες αυτές γίνονται με την υποσημείωσε ότι είναι καταγγελίες “κατά δήλωση”. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αμφισβητήσουμε την παραμικρή δήλωση. Αλλά είναι άλλο το “κατά δήλωση” και άλλο αυτό να θεωρείται αδήριτο γεγονός μη επιδεχόμενο αμφισβήτησης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ