Προειδοποίηση Τσίπρα: Όποιος εκπροσωπεί τη χώρα στο εξωτερικό θα βρίσκεται εκεί με το καπέλο της εθνικής γραμμής – ΒΙΝΤΕΟ

«Στις συμμαχικές κυβερνήσεις υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, μπορεί αυτό στην Ελλάδα να μην είναι συνηθισμένο επειδή για πολλά χρόνια είχαμε μονοκομματικές κυβερνήσεις, στην ΕΕ είναι κάτι σύνηθες. Άλλο όμως η έκφραση διαφορετικής άποψης που δεν μπορεί κανείς να το απαγορέψει ούτε στο δημόσιο διάλογο της χώρας ούτε στα συμβούλια και τα συλλογικά όργανα της κυβέρνησης, πόσο δε μάλλον όταν επαναλαμβάνω στην κυβέρνηση αυτή υπάρχουν διαφορετικά κόμματα και άλλο η εθνική γραμμή η οποία διατυπώνεται διεθνώς από τα αρμόδια πρόσωπα, από τους υπουργούς της ελληνικής κυβέρνησης» είπε ο Αλέξης Τσίπρας μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής.

«Θέλω να είμαι ξεκάθαρος ότι από εδώ και στο εξής όποιος εκπροσωπεί τη χώρα στο εξωτερικό θα βρίσκεται εκεί με το καπέλο της εθνικής γραμμής. Στο εσωτερικό ο δημόσιος διάλογος είναι στοιχείο της δημοκρατίας» πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός.

Από την άλλη πλευρά σχολιάζοντας τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι ο κ. Τσίπρας είπε πως «η κουβέντα μας ήταν πολύ ενδιαφέρουσα. Ήθελα να μάθω τις σκέψεις του για την παγκόσμια και ελληνική οικονομία. Ο κ. Ντράγκι μου ανέλυσε την εκτίμηση του, ότι έχουμε αναταράξεις και διακυμάνσεις στο ελληνικό ομόλογο που οφείλονται αποκλειστικά σε εξωγενείς παράγοντες, οι αναδυόμενες αγορές και η κρίση στην Ιταλία»

«Συμφωνήσαμε όμως στο ότι το τελευταίο διάστημα παρατηρούμε μια ενδιαφέρουσα και θετική τάση. Δηλαδή να αποκλίνει το ελληνικό από το ιταλικό ομόλογο. Το ιταλικό ομόλογο δεν συμπαρασύρει το ελληνικό. Αυτό μας κάνει αισιόδοξους να πιστεύουμε ότι σιγά σιγά οι αγορές αρχίζουν να βλέπουν ότι τα θεμελιώδη μεγέθη της ελληνικής οικονομίας είναι θετικά, ότι η προοπτική και η πορεία της χώρας είναι θετική και αυτό μας κάνει αισιόδοξους ότι η ιταλική κρίση στο τέλος της ημέρας δεν θα επηρεάσει την πορεία μας για την οριστική μας έξοδο από την κρίση» κατέληξε. 

Δείτε το βίντεο της ΕΡΤ1

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ