Πυρά ΣΥΡΙΖΑ κατά Άδωνι: Νέο ρεσιτάλ ακροδεξιάς ρητορικής

«Σε ένα νέο ρεσιτάλ ακροδεξιάς ρητορικής προέβη σήμερα, στη συνέντευξή του στον ρ/σ News 24/7, ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ., Α. Γεωργιάδης. Αφού πρώτα αρνήθηκε ότι η κ. Σπυράκη ήταν απεσταλμένη του κ. Μητσοτάκη, με το πολύ πειστικό επιχείρημα ότι του το αρνήθηκε η ίδια, δήλωσε ξεκάθαρα ότι «αν δεν περάσει η παρούσα συμφωνία, περίπτωση να υπάρξει στα επόμενα 50 χρόνια δεν υπάρχει». Επανέλαβε, δηλαδή, ως αντιπρόεδρος της Ν.Δ., τη θέση που έχει ο ίδιος, από τότε που ήταν βουλευτής του ΛΑΟΣ» αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Ταυτόχρονα, σύμφωνα με το σημερινό δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, ο κ. Μητσοτάκης, όχι μόνο έστειλε την κ. Σπυράκη στα Σκόπια, αλλά και η ίδια προέτρεψε τον κ. Ζάεφ να μην προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση, αλλά να περιμένει μια μελλοντική κυβέρνηση της Ν.Δ., διότι τώρα ο κ. Μητσοτάκης θα αναγκαστεί να αρνηθεί οποιαδήποτε συμφωνία, επειδή έρχονται εκλογές και φοβάται για την ενότητα του κόμματός του» προσθέτει η Κουμουνδούρου.

«Τελικά, ποιο από τα δύο αληθεύει; Όσα είπε η κ. Σπυράκη στον κ. Ζάεφ, ότι δηλαδή η Ν.Δ. είναι τώρα αντίθετη με τη συμφωνία των Πρεσπών, επειδή τη φέρνει η σημερινή κυβέρνηση και ο Αλ. Τσίπρας, επιδιώκοντας πρόσκαιρα αντιπολιτευτικά οφέλη, αλλά με κυβέρνηση Μητσοτάκη θα την δεχτεί, ή όσα είπε ο κ. Γεωργιάδης, ότι συμφωνία δεν πρόκειται να υπάρξει;» προσθέτει.

«Η Ν.Δ. θα πρέπει, επιτέλους, να καταλάβει ότι η ειρήνη, η σταθερότητα και η καλή γειτονία στα Βαλκάνια, στόχοι για τους οποίους εργάζεται η σημερινή κυβέρνηση, και στους οποίους συμβάλλει και η συμφωνία των Πρεσπών, δεν είναι μια κομματική επιδίωξη, αλλά η μόνη εθνικά συμφέρουσα στάση, και δεν μπορεί να θυσιάζεται ή να παραγνωρίζεται για χάρη μιας αντιπολιτευτικής τακτικής» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σημειώνεται ότι ο αντιπρόεδρος της ΝΔ μιλώντας στο ραδιόφωνο 24/7 ανέφερε τα εξής: «Δεν ήταν απεσταλμένη του Κυρ. Μητσοτάκη η Μ. Σπυράκη. Μου το είπαν και οι δύο όταν τους ρώτησα. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι ο Ζάεφ είπε στους πολιτικούς αρχηγούς στα Σκόπια ότι ο κ. Τσίπρας είναι ο πιο βολικός πρωθυπουργός”. Η δική του ερμηνεία της αποχής στο δημοψήφισμα στα Σκόπια είναι ότι “υπάρχει έντονος εθνικισμός και αλυτρωτισμός. Και μόνο για τη σύνθετη ονομασία το 65% δεν πήγε να ψηφίσει. Είναι να ανατριχιάζεις. Δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα από την παράταση του αδιεξόδου. Θέλουμε τη σταθερότητα, αλλά όχι εις βάρος μας. Ας κάνουν τα κουμάντα τους και όπου τους βγάλει ο Θεός».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ