ΛΑΕ: Συνεχίζουμε τους αγώνες για την υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας

«Η Λαϊκή Ενότητα, μαζί με την Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των Πλειστηριασμών, μετά τη συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Παναγιώτη Λαφαζάνη και άλλους διωκόμενους αγωνιστές μπροστά στη ΓΑΔΑ, δίνοντας νέα αγωνιστική απάντηση σ’ αυτές τις διώξεις και συνεχίζοντας τον αγώνα για την υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, έδωσαν και πάλι δυναμικό αγωνιστικό “παρών” κατά των πλειστηριασμών», αναφέρει η ΛΑΕ σε γραπτή ανακοίνωσή της.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε σε συμβολαιογραφικό γραφείο, όπου είχε προγραμματιστεί «πλειστηριασμός ισόγειας κατοικίας 31 τ.μ., με τιμή πρώτης προσφοράς μόλις 11.000 ευρώ για χρέος 57.600 ευρώ».

«Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η ΛΑΕ, και αυτήν την εβδομάδα έχουν προγραμματιστεί πάνω από 500 πλειστηριασμοί. Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται δεκάδες πρώτες κατοικίες, ενώ το 70% του συνόλου των πλειστηριασμών αφορά ακίνητα αντικειμενικής αξίας κάτω των 300.000 ευρώ, παρά τα ψέματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ότι δεν εκπλειστηριάζονται πρώτες κατοικίες, ούτε ακίνητα με αντικειμενική αξία κάτω από αυτό το όριο» τονίζεται στην ανακοίνωση.

«Οι εξώσεις, όμως, λαϊκών νοικοκυριών από τα σπίτια τους θα δημιουργήσουν ακόμα μεγαλύτερες και πιθανότατα ανεξέλεγκτες κοινωνικές αντιδράσεις και αντιστάσεις» προσθέτει η Λαϊκή Ενότητα. Τέλος, στέλνει μήνυμα «στο μνημονιακό πολιτικό, οικονομικό και τραπεζικό κατεστημένο, ότι συνεχίζουν τους αγώνες τους ενάντια στην αρπαγή της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας και δεν τους φοβίζουν οι κλιμακούμενες διώξεις κατά του γραμματέα της ΛΑΕ, Παναγιώτη Λαφαζάνη και άλλων 4 αγωνιστών στην Αθήνα, 25 στην Αργολίδα, 20 στον Βόλο και 2 στη Θεσσαλονίκη».

Έξω από το συμβολαιογραφείο, ο κ. Λαφαζάνης, υπερασπιζόμενος τις κινητοποιήσεις, δήλωσε: «Για τέτοιου είδους κινητοποιήσεις μάς διώκουν και μας καλούν σε απολογία, φορτώνοντάς μας τα μισά αδικήματα του Ποινικού Κώδικα. Είναι ντροπή και αίσχος. Εμείς θα συνεχίσουμε και θα κλιμακώσουμε τον αγώνα μας. Δεν θα σταματήσουμε. Δεν θα κάνουμε το χατίρι των τραπεζιτών, να λεηλατήσουν τα σπίτια του λαού, ούτε των πιστωτών της χώρας και μιας άθλιας κυβέρνησης κι ενός άθλιου μνημονιακού μπλοκ, τα οποία καταστρέφουν καθημερινά τη χώρα».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ