• Εκπρόσωπος ΑΝΕΛ για Παπαχριστόπουλο: Άκαιρη η τοποθέτησή του - Αν κάποιοι είναι παγωμένοι, είναι οι ψηφοφόροι του

  12:14 μμ, Τετάρτη 19 Σεπ 2018 12:14 μμ, Τετάρτη 19 Σεπ 2018

  "Αν κάποιοι σήμερα διατυπώνουν εκ των υστέρων ένα διαφορετικό σκεπτικό, οφείλουν να παραδεχτούν ότι συμμετείχαν σε ένα κίνημα, εξελέγησαν με τα ψηφοδέλτια των ΑΝΕΛ γνωρίζοντας εξ αρχής ποιες είναι οι πάγιες ,θεμελιακές αξίες μας. Αν κάποιος είναι παγωμένος σήμερα, είναι οι ψηφοφόροι του κ. Παπαχριστόπουλου και δεν πρέπει να το λέει ο ίδιος. Άκαιρος και βιαστικός ο τρόπος που τοποθετήθηκε. Είναι θέμα συζήτησης που θα δούμε και στα όργανα του κόμματος" δήλωσε στον Realfm ο εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ Θεόδωρος Τοσουνίδης, τονίζοντας ότι "οι βουλευτές μας, οι άνθρωποι που είναι υπουργοί εκ μέρους των ΑΝΕΛ και μετέχουν του κυβερνητικού σχήματος είναι όλοι τους εκλεγμένοι και ψηφισμένοι στα ψηφοδέλτια των ΑΝΕΛ. Κεντρικό μας, θεμελιακό μας, αξιακό μας στοιχείο είναι να μην επιτρέψουμε την παραχώρηση του ονόματος ''Μακεδονία''. Ας το αναλογιστούν όλοι τους αυτό".

  Παράλληλα, ο κ. Τοσουνίδης αναφερόμενος στην κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών υποστήριξε ότι "το σχέδιο συμφωνίας που υπεγράφη από πλευράς των δύο υπουργών δεν παράγει αποτέλεσμα παρά μόνο αν ολοκληρώσει την πορεία του προς κύρωση.

  την πορεία του αυτή, όταν χτυπήσει την πόρτα του ελληνικού κοινοβουλίου θα τη σταματήσουμε εμείς. Δεν θα δώσουμε τη δυνατότητα να κινηθεί κοινοβουλευτική διαδικασία. Θα αποσύρουμε την εμπιστοσύνη μας από την κυβέρνηση για να δώσουμε τη δυνατότητα στον ελληνικό λαό να αποφασίσει τι θέλει μέσω εκλογών. Και αν οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις δεχτούν την πρότασή μας, θα ήταν καλύτερο να πάμε σε δημοψήφισμα".

  "Η στάση των ΑΝΕΛ είναι ξεκάθαρη. Είναι καθαρή, τίμια, κοιτάμε όλους τους Έλληνες στα μάτια. Συστατικό στοιχείο της πολιτικής μας φυσιογνωμίας είναι ότι δεν θα επιτρέψουμε να χρησιμοποιηθεί το όνομα της Μακεδονίας στην ονομασία του γειτονικού μας κράτους.

  Ο Πάνος Καμμένος και οι ΑΝΕΛ είναι καθαροί, τίμιοι και υπερασπίζονται Μακεδονία και Εθνική Ταυτότητα", ανέφερε ο κ. Τοσουνίδης.

  "Σήμερα απολογούμενος θα έπρεπε να είναι ο κ. Μητσοτάκης που επί 10 μήνες προσπαθούσε να κρύψει τις πραγματικές του επιθυμίες και θέσεις που είναι υπέρ να χρησιμοποιηθεί το όνομα Μακεδονία. Έπρεπε να απολογείται ένας πολιτικός αρχηγός που μέχρι τώρα ήταν διπρόσωπος", πρόσθεσε ο εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ.

  Τέλος, αναφορικά με τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ο κ. Τοσουνίδης είπε ότι ''προτάξαμε το εθνικό συμφέρον για να συνεργαστούμε και να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια. Δεν σημαίνει ότι ομογενοποιηθήκαμε. Στο ζήτημα των Σκοπίων υπάρχει διαφωνία"

  Ακούστε το ηχητικό:

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα