• Μητσοτάκης: Είναι λάθος και καταστροφικό το πρόγραμμα που εφαρμόζεται στην Ελλάδα με την υπογραφή των δανειστών - ΒΙΝΤΕΟ

  10:33 μμ, Σαββατο 15 Σεπ 2018 10:33 μμ, Σαββατο 15 Σεπ 2018

  Την ανάπτυξη της χώρας τα επόμενα χρόνια αλλά και τη δημιουργία 700 χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας που θα δώσει μήνυμα για επιστροφή των Ελλήνων του εξωτερικού στην Ελλάδα, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ομιλία του στην 83η ΔΕΘ.

  "Η χώρα μπορεί να αναπτυχθεί στα επόμενα δέκα χρόνια με μέσο ρυθμό 4%. Το χρέος της να μειωθεί δραστικά" είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, σημειώνοντας ακόμα πως "τα επόμενα πέντε χρόνια να δημιουργηθούν 700.000 νέες θέσεις εργασίας και να δοθεί το μήνυμα στους Έλληνες του εξωτερικού να γυρίσουν στην πατρίδα τους".

  Στη συνέχεια κατέκρινε το πρόγραμμα που εφαρμόζεται στην Ελλάδα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως είναι "λάθος και καταστροφικό το πρόγραμμα που εφαρμόζεται στην Ελλάδα με την υπογραφή των δανειστών", αλλά και πως "θα κόψουμε την θηλιά που στραγγαλίζει την Ελλάδα".

  Αναφερόμενος στην οικονομία και ειδικά στην φορολογία, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως "θα μειώσουμε παντού την φορολογία και τις εισφορές" ενώ υποσχέθηκε και "δραστική μείωση του ΦΠΑ εστίασης, άμεσα, στο 13% από 24% και στη συνέχεια στο 11% για όλο το τουριστικό πακέτο της εστίασης και των ξενοδοχείων".

  Συνεχίζοντας είπε ακόμη πως "ο φορολογικός συντελεστής που επιβαρύνει τα επιχειρηματικά κέρδη θα μειωθεί στο 24%, από 40% σήμερα" και ότι "μέχρι το 2021 καταργούμε σταδιακά το τέλος επιτηδεύματος, άδικο κεφαλικό φόρο".

  Τέλος "υλοποιούμε στα επόμενα δύο χρόνια τη δέσμευση για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%" ενώ "αναστέλλουμε τον Φ.Π.Α. στην οικοδομική δραστηριότητα για τρία χρόνια και παρέχουμε έκπτωση φόρου ίση με το 40% της δαπάνης για αναβάθμιση υφιστάμενων κατοικιών".

  "Η Ελλάδα δεν θα γίνει Αργεντινή. Και σίγουρα δεν θα γίνει Βενεζουέλα", τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συμπλήρωσε πως "ο νόμος Κατρούγκαλου θα καταργηθεί".

  Στο θέμα των συντάξεων, ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε πως "διατηρείται η εθνική σύνταξη και ο πρώτος πυλώνας, αλλά το σύστημα γίνεται πιο ανταποδοτικό" και συμπλήρωσε ότι "οι εισφορές για κύρια σύνταξη από 20%, που είναι σήμερα, θα μειωθούν σταδιακά εντός τετραετίας στο 15%".

  Επίσης, "όλοι οι νέοι εργαζόμενοι αποκτούν προσωπικούς ατομικούς λογαριασμούς που αντικαθιστούν τις σημερινές επικουρικές συντάξεις" για να εξηγήσει πως "η εισφορά του 7% διατηρείται. Τα χρήματα όμως θα μπαίνουν στον ατομικό λογαριασμό του κάθε ασφαλισμένου που θα επιλέγει αν τα χρήματά του θα πηγαίνουν στο δημόσιο ή σε ιδιωτικά ασφαλιστικά ταμεία. Όποιος επιθυμεί, θα μπορεί προαιρετικά να επιλέγει συμπληρωματική ιδιωτική ασφάλιση με γενναία φορολογικά κίνητρα".

  Δείτε το βίντεο:

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα