Βόζεμπεργκ: Ο Μητσοτάκης θα παρουσιάσει στη ΔΕΘ ένα οικονομικό πρόγραμμα μελετημένο και κοστολογημένο

Ένα οικονομικό πρόγραμμα απόλυτα μελετημένο, κοστολογημένο και με χρονικά διαγράμματα, «αυτό που επιτρέπει η οικονομία να μπορέσει να πράξει την επόμενη μέρα και το οποίο μπορεί πραγματικά να εφαρμοστεί» θα παρουσιάσει, απόψε, από το βήμα της 83ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, υπογράμμισε η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ελίζα Βόζεμπεργκ, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο 104,9 FM”.

«Αυτό για το οποίο έχει δεσμευτεί, γιατί έχουμε συνηθίσει και τις υποσχέσεις και τις δεσμεύσεις τα περασμένα χρόνια από πολλούς και με πολλές ανακρίβειες, έχει δεσμευτεί να μιλήσει με λόγια αλήθειας, να προτείνει, να εισηγηθεί μέσα από ένα οικονομικό πρόγραμμα απόλυτα μελετημένο, κοστολογημένο και με χρονικά διαγράμματα, αυτό που επιτρέπει η οικονομία να μπορέσει να πράξει την επόμενη μέρα και το οποίο να μπορεί πραγματικά να εφαρμοστεί. Ο κόσμος κουράστηκε να ‘αγοράζει’ -και μάλιστα φθηνά- μία ελπίδα, η οποία την επόμενη μέρα διαψεύδεται», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείσα σχετικά για το ασφαλιστικό σύστημα και τη βιωσιμότητά του, τόνισε , μεταξύ άλλων, ότι «αυτό το οποίο δεν λέει μόνο η ΝΔ αλλά και όλη η αντιπολίτευση, όχι για λόγους αντιπολίτευσης, είναι ότι αυτό το ασφαλιστικό και ιδιαίτερα ο νόμος – όπως ονομάζεται – Κατρούγκαλου είναι όχι μόνο μη εφαρμοστέος, αλλά είναι καταστροφικός. Αδικεί σημαντικές κοινωνικές ομάδες και σημαντικές κατηγορίες συνταξιούχων».

Αυτό το οποίο προτείνει η ΝΔ – συνέχισε η κ. Βόζεμπεργκ – «και το οποίο συκοφαντήθηκε, διότι καλό ειναι να ασκούμε κριτική όταν έχουμε απόλυτα μελετήσει κάποια συστήματα, κάποια προγράμματα, κάποιες πρόνοιες, είναι ένα σύστημα μικτό, το έχει εξηγήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα το εξηγήσει και απόψε με κάθε λεπτομέρεια, ποιοι από τους τρεις πυλώνες είναι υποχρεωτικοί, ποιοι είναι προαιρετικοί, τι εξασφαλίζουν και τι εγγυώνται, το οποίο εφαρμόζεται και σε άλλα κράτη προηγμένα δημοκρατικά και για το οποίο υπάρχουν οι εγγυήσεις βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος».

Επισήμανε, δε, ότι ο πυλώνας της ιδιωτικής ασφάλισης είναι προαιρετικός και πρόσθεσε ότι δεν είναι μία άδικη πρόταση.

Σημείωσε ότι η Ελλάδα βίωσε την αδικία «με την Ευρώπη του βορρά που ευημερεί και του νότου που υποφέρει», προσθέτοντας ότι «αυτό δεν μπορεί να το δεχθεί ούτε η Ελλάδα πια και μάλιστα ευθύνεται -αν θέλετε – χωρίς να ευθύνεται από τη γεωγραφική της θέση».

Επισήμανε δε, ότι, «όλοι οι ευρωβουλευτές όταν είμαστε στο εξωτερικό μπορούμε να ασκούμε πολύ έντονη κριτική στην Ευρώπη όχι όμως στη χώρα μας. Είναι απαράδεκτο να υπάρχουν ευρωβουλευτές οι οποίοι εκθέτουν τον πρωθυπουργό όπου κι αν είναι, δεν το κάναμε ποτέ. Το έκανε ο ίδιος ο πρωθυπουργός βέβαια προχθές, μετέφερε την εσωτερική αντιπαράθεση. Εγώ του άσκησα κριτική και οι ξένοι, είπαν και από του μικροφώνου κάποιοι αλλά το είπαν και στις συζητήσεις μετά, είπαν ήρθε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας να μιλήσει για το μέλλον της Ευρώπης και μετέφερε την αντιπαράθεση ενόψει του προεκλογικού κλίματος που υπάρχει. Αυτό ήταν πάρα πολύ άσχημο».

Ερωτηθείσα εάν θα ήθελε να συνεχίσει την πορεία της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, υπογράμμισε πως «εφόσον την πάρει την απόφαση ο πρόεδρος (ο Κ.Μητσοτάκης) εξαρτάται και από την ψήφο πρωτίστως και κυρίως των συμπολιτών, ναι θα το ήθελα άλλη μια θητεία», ενώ για τα τα “σενάρια” επαναφοράς της λίστας στις ευρωεκλογές, η κ. Βόζεμπεργκ επισήμανε πως πρόκειται για “πισωγύρισμα”, συμπληρώνοντας ότι «και η παράταξη που μας κυβερνά η κυρίαρχη ο ΣΥΡΙΖΑ που θέλει να έχει αριστερά αντανακλαστικά δεν μπορεί να γυρίσει πίσω σε ένα σύστημα το οποίο απέχει της δημοκρατικής επιλογής των πολιτών».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ