Καμμένος: Θα προτείνω δημοψήφισμα για τη συμφωνία των Πρεσπών – Αλλιώς κύρωση από τη Βουλή μετά το τέλος της τετραετίας ή εκλογές – ΒΙΝΤΕΟ

«Εάν η συμφωνία των Πρεσπών φτάσει στη Βουλή δεν έχουμε τη λαϊκή εντολή να παραμείνουμε στην κυβέρνηση», δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος απαντώντας σε ερώτηση για το Σκοπιανό στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε τη ΔΕΘ.Όπως είπε, αρχικά θα προτείνει στον Πρωθυπουργό τη διενέργεια δημοψηφίσματος για να πάρει θέσει ο ελληνικός λαός . Η δεύτερη θέση του θα είναι, ανέφερε ο κ. Καμμένος, οποιαδήποτε απόφαση και συζήτηση στη Βουλή να γίνει μετά το πέρας της τετραετίας και η τρίτη θα είναι η προσφυγή στις κάλπες. Ο Πάνος Καμμένος τόνισε ότι η συνεργασία με τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ έντιμη. «Δεν υπήρξε ούτε μια στιγμή την περίοδο που κυβερνήσαμε μαζί και να υπήρξε σύγκρουση ή εκβιασμό. Σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε στην συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου που στηρίχθηκε στην κοινή αρχή του να καλύψουμε ο ένας τις κομπίνες του άλλου» σημείωσε.«Θα κάνουμε όλες εκείνες τις προσπάθειες που απαιτούνται για να φτάσουμε στο τέλος μαζί γιατί αυτή την εντολή μας έδωσε ο λαός. Το θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών είναι ένα θέμα που από την πρώτη στιγμή ο ένας είχε ξεκαθαρίσει στον άλλο τη διαφωνία του. Και μάλιστα η διαφωνία μας αυτή είχε οδηγήσει στη χάραξη μιας πολιτικής οποιαδήποτε εξέλιξη κι αν υπάρχει σε αυτόν τον διάλογο να επέλθει μετά το πέρας της κοινής διακυβέρνησης. Οι συνθήκες που προέκυψαν στα Σκόπια εάν θέλετε έφεραν τα πράγματα πιο γρήγορα. Όπως και η πολιτική του κ. Κοτζιά. Από εκεί και πέρα, η συμφωνία αυτή μας βρίσκει απόλυτα αντίθετους. Είμαστε αντίθετοι καταστατικά. Δεν έχω τη λαϊκή εντολή να κάνω πίσω, ούτε θα κάνω πίσω ποτέ στην παραχώρηση του όρου Μακεδονία» επεσήμανε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

«Θα κάνουμε τα πάντα για να μην οδηγηθούμε σε σύγκρουση και να φτάσουμε μέχρι το τέλος της τετραετίας, αλλά αν “ο κόμπος φτάσει στο χτένι” και έρθει στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών, δεν έχουμε τη λαϊκή εντολή ούτε το δικαίωμα να παραχωρήσουμε το όνομα της Μακεδονίας» , δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Ο κ. Καμμένος, πάντως, εξέφρασε την εκτίμηση ότι η Συμφωνία δεν πρόκειται να έρθει στην ελληνική Βουλή πριν από το καλοκαίρι του 2019 και κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το ΠΑΣΟΚ να δηλώσουν τι στάση θα κρατήσουν.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ