Χατζηδάκης στον Realfm 97,8: Οι δανειστές δεν έχουν εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και της έδωσαν ένα κομπόδεμα μέχρι το 2021

“Οι χρηματοδοτικές ανάγκες είναι καλυμμένες γιατί οι δανειστές δεν έχουν εμπιστοσύνη στη σημερινή κυβέρνηση και της έδωσαν ένα κομπόδεμα, να έχουμε να πορευόμαστε μέχρι το 2021 επειδή κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί τίποτα με την Ελλάδα και τις αγορές” είπε μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Καμπουράκη.

“Έχουμε λεφτά από τους δανειστές και αυτό είναι απόδειξη ότι η χώρα παραμένει στα μνημόνια και δεν υπάρχει εμπιστοσύνη. Η χώρα ανεξάρτητα από τις δηλώσεις της κυβέρνησης χρειάζεται λεφτά και για έναν άλλο λόγο, για να κινηθεί η αγορά, να υπάρξει ρευστότητα, να γίνουν επενδύσεις, να γίνουν καινούριες δουλειές και με αυτόν τον τρόπο να υπάρξει και μία ένεση στα ασφαλιστικά ταμεία. Αυτά τα λεφτά δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου, υπό την έννοια ότι οι επενδύσεις Ελλήνων και ξένων είναι αυτή την ώρα περίπου στο μισό σε σχέση με αυτό που ήταν το 2007” σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης και πρόσθεσε:

“Δεν είναι αναγκαία μόνο η αλλαγή της κυβέρνησης, αλλά είναι αναγκαία και η αλλαγή της νοοτροπίας όλων μας. Να φύγουμε από τη λογική της διανομής της φτώχειας και να πάμε στην παραγωγή εισοδήματος και πλούτου… Έχει μεγάλη σημασία η στροφή στη σοβαρότητα, χάσαμε μία δεκαετία με τα μεγάλα λόγια και τα συνθήματα”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ