Θεοδωράκης: Πορευόμαστε με σταθερές θέσεις κι όχι με σημαίες ευκαιρίας

Στην εκτίμηση ότι η κυβέρνηση θα επιδιώξει τη διεξαγωγή τριπλών εκλογών τον Μάιο του 2019 προχώρησε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στα “Νέα Σαββατοκύριακο”. Όπως σημείωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, “μπορεί να πιστεύουν κιόλας ότι οι πολλές διαφορετικές κάλπες θα λειτουργήσουν εκτονωτικά. Ότι θα διασπαρεί η δυσαρέσκεια και δεν θα εκφραστεί όλη στην εθνική κάλπη”.

Όσον αφορά στη συμμετοχή του Ποταμιού στο εγχείρημα του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς δήλωσε ότι δεν ήταν λάθος: “Συγκινήσαμε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους. Κάποιοι όμως παρερμήνευσαν την εντολή. Αντί να ανοίξουμε στην κοινωνία, κλειστήκαμε στα παλιά κομματικά τείχη. Σε μείζονα πολιτικά θέματα οι αποφάσεις λαμβάνονταν ερήμην της πλειοψηφίας. Δεν είχαμε λοιπόν άλλο δρόμο από το να χωρίσουμε σαν φίλοι”.

Επίσης, διέψευσε τα σενάρια που τον θέλουν υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων και τόνισε ότι “η χώρα έχει ανάγκη από συμμαχίες. Πάνω από προγράμματα όμως και όχι πάνω από καρέκλες”.

Ερωτώμενος σχετικά με προεκλογικές συνεργασίες επεσήμανε ότι “τέσσερα χρόνια τώρα έχουν ακουστεί τα πάντα για μας. Στην αρχή είπαν ότι ήμασταν «βαλτοί» για να ανακόψουμε την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ. Μετά μας παρουσίαζαν ως φίλους του κ. Τσίπρα, μετά ως δεκανίκι του Μητσοτάκη, μετά ξανά του Τσίπρα, ξανά του Μητσοτάκη και πάει λέγοντας… Επειδή είμαστε νέο είδος στην πολιτική, δεν είναι εύκολο να μας ερμηνεύσουν και κατασκευάζουν συνεχώς νέα σενάρια. Όταν βλέπεις συνεχώς πολιτικούς με σημαίες ευκαιρίας, ξαφνιάζεσαι όταν κάποιοι πορεύονται με σταθερές θέσεις”.

Πηγή: ΑΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ