Κόντρα Γεωργιάδη – Σκουρλέτη για τον “Κλεισθένη” – ΒΙΝΤΕΟ

Ανέβηκαν οι τόνοι μεταξύ του αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη και του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών για το πρόγραμμα “Κλεισθένης”.

“Όταν σας βλέπει ο κόσμος για ένα θέμα το οποίο υπερασπιζόσασταν με τόσο μεγάλο πάθος εδώ και μήνες και αλλάζετε ξαφνικά γνώμη σε λίγες ώρες, τότε όπως καταλαβαίνετε η εμπιστοσύνη του κόσμου σε εσάς προσωπικά και στην κυβέρνηση σας μηδενίζεται. Ό,τι και να λέτε από εδώ και μπρος ο κόσμος θα θυμάται ότι το μεσημέρι λέγατε στη Βουλή γιατί πρέπει να γίνουν οι εκλογές τον Οκτώβριο και το πρωί είπατε στη Βουλή γιατί πρέπει οι εκλογές να γίνουν τον Μάιο. Εκτός εάν τα ζητήματα της αντισυνταγματικότητας τα καταλάβατε την ώρα που κοιμόσασταν, κάτι που μου φαίνεται λίγο περίεργο να έχει συμβεί. Και αυτό το λέω για να δείξω πώς αντιμετωπίζετε στην πραγματικότητα τα πάντα εντελώς μικροπολιτικά… Σας το λέω ευθέως κ. υπουργέ, εγώ προσωπικά δεν σας έχω καμία εμπιστοσύνη ότι σε πέντε μήνες όπως λέτε θα φέρετε τέτοιο νομοσχέδιο” είπε μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος της ΝΔ απευθυνόμενος στον υπουργό Εσωτερικών.

“Όλες τις προηγούμενες μέρες και στις Επιτροπές αλλά και πριν στον δημόσιο διάλογο μας κατηγορούσατε γιατί μεταθέτουμε την ημερομηνία από τον Μάιο τον Οκτώβριο… Μας λέγατε αφού θα συμπέσουν η μετάθεση των εκλογών με τις εθνικές, ποιο είναι το όφελος να τις αποσυνδέσετε από τις ευρωεκλογές… Μας λέτε ότι αλλάζουμε θέση, εσείς γιατί αυτή τη στιγμή αλλάζετε την επιχειρηματολογία σας; Θα μπορούσατε να πείτε ότι επιβεβαιωθήκατε, ότι υιοθετήσαμε την λογική σας” απάντησε μεταξύ άλλων ο κ. Σκουρλέτης

“Σας είπα με την απλή αναλογική που θεσπίζετε και χωρίς το όριο του 3% που σας ζητά ο συνεταίρος σας, θα δώσετε φωνή σε όλα τα άκρα” σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ